Tuesday, February 27, 2024

Creating liberating content

Johor Bahru ‘Lumpuh’ Seketika,...

JOHOR BAHRU: Bandar raya ini ‘lumpuh’ seketika apabila beberapa jalan utama dinaiki air...

Singapura Pun Turun Kadar...

SINGAPURA - Pihak Berkuasa Pengangkutan Darat Singapura (LTA) mengumumkan bermula 1 April, bayaran...

106 Kes Baharu COVID-19...

KUALA LUMPUR - Terdapat 106 kes baharu dilaporkan sehingga 12 tengah hari ini menjadikan kes positif...

Anak Muda Dan Dunia...

KUALA LUMPUR - "Macam mana nak berhubung dengan dunia luar. Media digital amat...

Remaja Maut, Sepupu Parah Motosikal Bertembung Kereta

ALOR SETAR – Seorang remaja maut manakala sepupunya cedera parah apabila motosikal yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah kereta di Kampung Masjid, Sik, kira-kira pukul 9 malam tadi.

Menurut Ketua Polis Daerah Sik, DSP Ismail Ibrahim, mangsa yang maut dikenali sebagai Muhammad Shahmie Suhaili yang membonceng manakala penunggang, Muhammad Haikal Yahya, masing-masing berusia 14 tahun dari Kampung Tala, Jeneri, Sik.

Difahamkan kejadian berlaku ketika kedua-dua mangsa yang menetap di rumah nenek mereka di kampung itu sejak setahun lalu keluar untuk membeli nasi goreng yang dipesan nenek mereka kira-kira pukul 8.30 malam.

“Kejadian berlaku sebaik motosikal yang dinaiki kedua-dua mangsa itu bertembung dengan kereta yang dipandu seorang lelaki berusia 33 tahun yang datang dari arah bertentangan iaitu dari Jeneri menghala ke Gajah Putih.

“Akibat pertembungan itu, Muhammad Shahmie maut di tempat kejadian kerana cedera parah di kepala manakala sepupunya yang parah di badan dibawa ke Hospital Sik sebelum dipindahkan ke Hospital Sultanah Bahiyah di Alor Setar untuk rawatan lanjut,” katanya ketika dihubungi.


Siasatan awal polis mendapati kedua-dua pelajar tingkatan dua Sekolah Menengah Kebangsaan Jeneri juga tidak memakai topi keledar ketika menunggang motosikal dan Muhammad Haikal juga tidak mempunyai lesen.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang melibatkan kematian, katanya. – BERNAMA

Kategori