Friday, July 19, 2024

Creating liberating content

Malaysia-Indonesia Selesai Masalah Secara...

JAKARTA - Segala permasalahan antara Malaysia dan Indonesia akan diselesaikan secara muhibah antara...

Ringgit Dibuka Tinggi Berbanding...

KUALA LUMPUR – Ringgit dibuka tinggi berbanding dolar US pagi ini berikutan pengambilan...

Tindakan 5 Anggota Keluar...

SUNGAI BESAR - Tindakan lima anggota UMNO kawasan Sungai Besar menyertai PAS petang...

102 Pemandu Teksi Saman...

KUALA LUMPUR - Seratus dua orang pemandu teksi sekitar Lembah Klang hari ini...

Polis Rakam Percakapan Selva Sejurus Tiba Di KLIA

KUALA LUMPUR – Polis telah merakam percakapan bekas perogol bersiri warganegara Malaysia, S. Selva Kumar sejurus dia tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang, hari ini.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata lelaki berusia 56 tahun itu telahpun memberi keterangan kepada pegawai polis di Balai Polis KLIA dan pihaknya akan memantau pergerakannya semasa berada di negara ini.

Selva Kumar, yang selesai menjalani hukuman penjara 24 tahun di Toronto, Kanada, tiba di KLIA pada pukul 7.30 pagi dengan menaiki pesawat Qatar Airways dari Doha.

Ditanya adakah Selva Kumar bebas untuk menetap di mana-mana tempat di Malaysia kecuali di Sabah, Khalid berkata ‘ya’ semasa menjawab pertanyaan Bernama melalui aplikasi WhatsApp.

Kerajaan Sabah hari ini mengharamkan Selva Kumar daripada memasuki negeri berkenaan kerana dikhuatiri boleh mendatangkan ancaman kepada orang awam khususnya wanita dan kanak-kanak.

Menurut Khalid, sebagai bekas banduan yang telah bebas, Selva Kumar, yang berasal dari Pulau Pinang, tidak perlu melapor diri di mana-mana balai polis dan dia bebas untuk bergerak seperti rakyat Malaysia yang lain.


Katanya, pihaknya telah memaklumkan kepulangan Selva Kumar kepada pihak berkuasa Kanada.

Selva Kumar dihukum penjara selama 24 tahun pada 1992 setelah didapati bersalah termasuk bagi 19 tuduhan serangan seksual.

Tempoh tahanan penjaranya tamat pada hujung bulan lepas. – BERNAMA

Kategori