Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Siti Aisyah Dibayar RM400...

SHAH ALAM - Mahkamah Tinggi hari ini diberitahu bahawa Siti Aisyah, wanita Indonesia...

Kerajaan UAE Akan Bantu...

PUTRAJAYA - Kerajaan Emiriah Arab Bersatu (UAE) akan membantu menyelesaikan kes jurutera sivil...

Suspek Serangan Balai Polis...

Johor Bahru : Siasatan awal mendapati suspek serangan Balai Polis Ulu Tiram, bertindak...

Tuah Pasangan Backpacker Nikmati...

INI memang jarang-jarang berlaku dalam perkhidmatan penerbangan apabila pasangan pengembara backpacker ini menikmati perjalanan...

BN Sabah Bersedia Sekalipun PRU 14 Awal – Pairin

KOTA KINABALU – Barisan Nasional (BN) Sabah tidak akan menghadapi masalah sekiranya pilihan raya umum (PRU) ke-14 diadakan lebih awal kerana tahap kesiapsiagaannya adalah tinggi, kata Timbalan Ketua Menteri Tan Sri Joseph Pairin Kitingan.

Beliau berkata semua parti komponen BN Sabah sudah bersedia.

“Kalaupun PRU diadakan awal, saya fikir tiada masalah bagi kita untuk melaksanakan tanggungjawab,” katanya kepada pemberita pada majlis rumah terbuka Tahun Baharu Cina Parti Bersatu Sabah (PBS), di sini hari ini.

Presiden PBS itu yang telah mengumumkan persaraannya daripada politik apabila tugasnya sebagai wakil rakyat untuk penggal ini tamat, tetap yakin BN paling sesuai untuk mentadbir negeri dan negara.


“Kerajaan BN telah bersungguh-sungguh membantu rakyat dalam apa jua segi, manakala pembangkang sentiasa membuat janji yang mereka akan membuat lebih baik daripada BN.

“Walaupun masih ada usaha yang perlu dibaiki, namun kesungguhan BN untuk memperbaiki kehidupan rakyat setiap masa telah terbukti kerana BN memang selalu ada usaha untuk memastikan negara terus maju,” katanya. – BERNAMA

Kategori