Thursday, July 18, 2024

Creating liberating content

‘Spiderman Perancis’ Beraksi Pula...

“FRENCH Spiderman” gelaran yang berikan kepada Alain Robert kerana hobinya yang suka memanjat...

Kempen Bubur Lambuk Go...

KEMPEN Bubur Lambuk kembali dengan taglines Rapatkan Saf. Kali ini sehari lebih awal menjelang...

Pekerja Asing Dipuji Alih...

SINGAPURA - Sekumpulan pekerja asing yang bantu memindahkan sebuah kereta tersendat, dipuji netizen...

Lakar Sejarah Tinju, Tali...

KUALA LUMPUR - Peninju profesional negara, Muhamad Farkhan Haron memahat nama selaku petinju...

Polis Akan Ambil Tindakan Terhadap Ulat Trafik

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak pernah melantik mana-mana orang awam menjadi orang tengah bagi membolehkan orang ramai mendapatkan bayaran saman trafik yang lebih rendah.

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Noor Rashid Ibrahim berkata orang awam yang ingin membuat bayaran saman, hanya boleh berbuat demikian melalui kaunter bayaran saman yang disediakan.

“Sehubungan itu, polis akan mengambil tindakan terhadap sesiapa yang bertindak menjadi ‘ulat trafik’ atau orang tengah yang mengambil wang daripada orang ramai untuk membayar saman.

“Polis akan ambil tindakan penguatkuasaan terhadap mereka yang cuba berbuat demikian. Polis akan menahan ulat-ulat ini kerana mengganggu ketenteraman awam,” katanya selepas menghadiri Majlis Makan Malam Jasamu Dikenang di Pusat Latihan Polis (PULAPOL) di sini malam ini.


Beliau berkata demikian ketika mengulas laporan muka depan sebuah akhbar tempatan mengenai kehadiran orang tengah atau ‘ulat’ yang menawarkan perkhidmatan mendapatkan diskaun bagi bayaran saman PDRM dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Majlis makan malam itu adalah bagi menghargai pengorbanan wira dalam Pasukan F yang juga skuad risikan yang mempertahankan negara daripada ancaman anasir subversif Parti Komunis Malaya. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori