Sunday, April 14, 2024

Creating liberating content

Syed Saddiq Akan Berjumpa...

BANGI - Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akan bertemu...

Jualan Sentuhan Rakyat Berpotensi...

KUALA LUMPUR – Lebih dua juta rakyat mendapat manfaat daripada Program Jualan Sentuhan...

Kualiti Udara Di Miri...

KUALA LUMPUR - Kualiti udara di Miri, Sarawak terus berada pada tahap berbahaya...

Aswaja Buat Laporan Polis...

KUALA LUMPUR - Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia (Aswaja) membuat laporan polis...

Fanatik Barbie, Sanggup Habis Wang Realisasi Keinginan

SEORANG wanita berusia 34 tahun dari Jepun yang fanatik dengan anak patung Barbie sanggup berhabis puluhan ribu yen untuk memastikan minatnya itu menjadi realiti.

Menurut sebuah laman antarabangsa, Azusa Sakamoto atau Azusa Barbie membelanjakan 7,368,022 yen (RM292,232) untuk koleksi 145 anak patung Barbie, 40 pasang kasut dan 60 beg tangan jenama patung berkenaan.

Fanatik Barbie, Sanggup Berhabis Wang Realisasikan Keinginan

Fanatik Barbie, Sanggup Berhabis Wang Realisasikan Keinginan

Bagaimanapun, jumlah wang tersebut tidak termasuk dengan harga barang-barang perhiasan yang terdapat di dalam rumahnya yang turut habis dihias seperti rumah karektor patung pujaannnya itu.

Malah wanita ini juga mengecat rumahnya dengan warna merah jambu agar kelihatan feminine dan kebetulan memang merupakan warna tema karektor tersebut.

“Seluruh rumah saya Barbie termasuk tempat tidur, permadani, hiasan dinding dan jika terdapat sesuatu yang bukan bertema Barbie, saya akan meletakkan tanda dengan menampal pelekat dan aksesori Barbie,” katanya.

Fanatik Barbie, Sanggup Berhabis Wang Realisasikan Keinginan


Fanatik Barbie, Sanggup Berhabis Wang Realisasikan Keinginan

Difahamkan, Sakamoto mula minat terhadap karektor Barbie sejak berusia 15 tahun, apabila menerima bekas makanan yang tertera gambar anak patung tersebut.

“Sejak itu saya gila Barbie dan warna merah jambu,” jelasnya.

Disebabkan minatnya yang keterlaluan terhadap patung Barbie, kebanyakan orang di sekelilingnya menyifatkan dirinya sebagai seorang yang pelik apatah lagi dengan usianya yang bukan lagi ‘remaja’ atau ‘kanak-kanak’.

Walaupun mempunyai minat dan obses terhadap patung Barbie, namun dia tidak berhasrat untuk merubah dirinya menjadi seperti karektor tersebut seperti yang dilakukan oleh seorang model terkenal Ukraine iaitu Valerie Lukyanova. – MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori