Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Tragis… Katering Tak Muncul...

KLANG - Sepasang pegantin dari Johan Setia, di sini terpaksa berputih mata apabila...

Rakyat Digesa Hindari Tindakan...

KOTA KINABALU - Rakyat digesa menghindari sebarang tindakan menjejaskan perpaduan kaum dan kestabilan...

Malaysia Kian Hampiri Sasaran...

JAKARTA - Atlet para Malaysia hari ini meraih dua lagi pingat emas pada...

Isu Safitex: FGV Akan...

KUALA LUMPUR - Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) akan melantik seorang penasihat...

Ketepi Perbezaan, Beri Sokongan Padu Kepada Calon BN – Salleh

MIRI – Penyokong BN Sarawak perlu mengetepikan segala perbezaan antara mereka dan memberi sokongan padu kepada kesemua calon parti itu agar mereka menang dengan majoriti lebih besar pada pilihan raya negeri, 7 Mei ini.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak meminta mereka menterjemahkan sokongan padu itu dalam bentuk undi kepada calon-calon BN dengan turun beramai-ramai pada hari pengundian.

“Tidak kira siapa calon, asal lambang BN beri sokongan penuh,” katanya pada majlis jamuan bersama penghulu dan ketua kaum di kawasan Parlimen Miri, Isnin malam.

Salleh berkata, parti pembangkang bukanlah parti pilihan rakyat Sarawak kerana mereka terbukti tidak mampu mentadbir kerajaan.

“Lihat sahaja semasa pilihan raya negeri ke-11 ini, parti pembangkang bertanding sesama sendiri di enam kawasan,” katanya.

Salleh berkata, parti pembangkang tidak mempunyai hasrat berkhidmat kepada rakyat, tetapi hanya berminat untuk menjadi wakil rakyat.


Katanya, BN mempunyai struktur yang kuat berbanding pembangkang, dan hanya kerajaan pimpinan BN mampu meningkatkan taraf hidup rakyat Sarawak.

Salleh turut meminta penyokong BN di Miri khususnya supaya terus berkempen bagi memastikan sokongan rakyat terhadap parti itu dapat ditingkatkan.

“Saya harap kita semua pastikan tiga kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu Pujut, Piasau dan Senadin dimenangi oleh BN dengan majoriti lebih besar,” katanya.

Beliau berkata, Ketua Menteri, Sarawak Tan Sri Adenan Satem telah banyak melakukan pembaharuan dalam pentadbiran dan perlu mendapat sokongan kuat rakyat untuk kesinambungan pembangunan negeri ini. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori