Tuesday, December 5, 2023

Creating liberating content

Muncul Lagu Duet: Amar,...

SEJAK mendirikan rumah tangga 11 November tahun lalu, rezeki pasangan selebriti Amar Baharin...

Hanya Pakai Garpu Pecah...

AMPANG JAYA - Hanya guna garpu untuk menjalankan kegiatan jenayah pecah rumah. Itu...

Brunei Terbit Mata Wang...

BANDAR SERI BEGAWAN – Kerajaan Brunei mula menerbitkan mata wang khas B$50 di...

MPT Perkenalkan Dua Aplikasi...

TAWAU - Majlis Perbandaran Tawau (MPT) memperkenalkan kaedah baharu pembayaran berkaitan MPT menggunakan...

Video: Lebih 100 Rumah Hangus Dijilat Api Di Tawau

TAWAU – Kira-kira 1,000 orang hilang tempat tinggal apabila lebih 100 rumah hangus dijilat api dalam kebakaran yang berlaku di Kampung Titingan dan Kampung Tanah Merah di sini, awal pagi tadi.

Kejadian kira-kira 1.30 pagi itu, dipercayai berpunca dari kebakaran sebuah rumah di Kampung Titingan sebelum api merebak dengan cepat hingga puluhan rumah di Kampung Tanah Merah yang terletak bersebelahan turut mengena tempias dan musnah dijilat api.

Screen-Shot-2016-04-10-at-8.56.18-PM-1
Sumber foto: Twitter Bomba
Sumber foto: Twitter Bomba
Sumber foto: Twitter Bomba
Screenshot_68
Sumber foto: Twitter Bomba
Screen-Shot-2016-04-10-at-8.53.06-PM
Sumber foto: Twitter Bomba

Ditambah pula dengan kedudukan rumah yang rapat antara satu sama lain dan keadaan cuaca yang berangin.

Berdasalkan maklumat yang kami terima, setakat ini tiada yang dilaporkan cedera.

Menurut Ketua Zon, Bomba dan Penyelamat Bahagian Tawau, Penguasa Kanan Bomba Ismaidi Ismail, kebakaran dapat dikawal kira-kira jam 5.39 pagi.


“Kami menerima panggilan jam 1.33 pagi sebelum menghantar 34 anggota bersama empat jentera ke lokasi.

“Api dapat dikawal pada jam 5.39 pagi dan punca kebakaran serta anggaran nilai kerugian masih dalam siasatan,” katanya. – MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori