Wednesday, June 19, 2024

Creating liberating content

Acara Trek & Padang...

KUALA LUMPUR - Acara trek dan padang Sukan SEA ke-29 tahun depan akan...

16,840 Kes Baharu Covid-19...

KUALA LUMPUR - Sebanyak 16,840 kes baharu Covid-19 direkodkan hari ini, menjadikan jumlah...

Tren ETS Tergendala Kerana...

IPOH - Gara-gara terlanggar seekor biawak, perkhidmatan tren elektrik (ETS) dari Ipoh ke...

Tindakan Tegas Pihak Hina...

SHAH ALAM - Pemuda UMNO berpendirian bahawa tindakan tegas perlu diambil kepada pihak...

Bengang Anak Tak Jadi Ketua Pengawas, Ibu Lapor Kementerian

SEEORANG ibu kepada seorang murid darjah 5 dilaporkan membuat aduan kepada Kementerian Pelajaran Malaysia kerana anaknya tidak dipilih sebagai ketua pengawas.

Kalaichelvi Nadarajan dikatakan tidak puas hati dengan alasan yang diberikan oleh jawatankuasa pemilihan ketua pengawas di sekolah anaknya dan mempertikaikan mengapa calon lain dipilih menyandang jawatan tersebut berbanding anaknya.

“Anak saya berusaha dan bekerja keras, dia menunjukkan pencapaian di atas tahap purata dalam program akademik dan ko-kurikulum. Dia juga berada di kedudukan teratas dalam lembaga pengawas tahun lalu.

“Apabila dia tidak terpilih sebagai ketua pengawas pada tahun ini tiada siapa yang boleh memberitahu kepada saya mengapa pelajar lain yang dipilih,” ujarnya.

Susulan laporan tersebut Ketua Pegawai Operasi dan Pengarah Akademik Sekolah Sri KDU, Kota Damansara AK Chan berkata, pemilihan yang dilakukan oleh jawatankuasa di sekolah itu berdasarkan daripada keseluruhan proses pemilihan yang dilakukan.


Tambahnya, pemilihan tersebut turut mengambil kira tahap kematangan pelajar, kesabaran, komitmen dan kesungguhan dalam melaksanakan tugas pada tahun lepas. – MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori