Friday, December 8, 2023

Creating liberating content

Harga Makanan Ikan Tinggi...

KUALA BERANG - Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani diharap dapat mewujudkan satu...

Penjawat Awam Dapat Bayaran...

Sementara menunggu semakan semula skim gaji dan elaun tetap penjawat awam siap, Perdana...

Ardell Kesal Masih Diganggu...

WALAUPUN sudah beberapa bulan berhijrah serta berhijab, pelakon kecil molek Ardell Aryana masih...

120 Kg Emas Untuk...

MAKKAH - Waktu sejurus selepas Subuh setiap 9 Zulhijah merupakan saat-saat yang dinanti-nantikan...

Video: Pemandu Teksi ‘Racer’ Di Lebuh Raya Johor

GELAGAT seorang pemandu teksi yang mempamerkan aksi berbahaya di sebatang lebuh raya menjadi perkongsian yang viral menerusi laman sosial pada masa ini.

Menurut maklumat yang dikongi oleh pemuat naik, kejadian dramatik itu dikatakan berlaku di Lebuhraya Tebrau Empat menuju ke Jalan Dato’ Onn, di Kota Tinggi, Johor.

Menerusi video yang berdurasi 1 minit 27 saat itu, pemandu teksi tersebut dilihat secara tiba-tiba memecut laju keretanya dengan gaya ala pemandu litar lumba litar profesional.

Tidak diketahui tarikh kejadian, aksi yang ditonjolkan itu bukan sahaja boleh membahayakan pemandu lain, malah secara tidak langsung turut memberikan imej buruk kepada pemandu-pemandu teksi di Malaysia.

Menurut pengguna Facebook Shafiqah Amin, dia memberitahu situasi yang sama juga pernah terjadi kepadanya yang mana mungkin dirasakan adalah pemandu berkenaan.

“Tak tahu lah teksi yang sama atau tidak. Pernah kena cucuk juga dengan driver teksi yang bawak laju macam ni. Kawasan yang sama hampir jugalah accident. Masa tu pukul 7 malam time orang balik kerja,” tulisnya.


Perkara tersebut turut disahkan oleh seorang lagi netizen yang memberitahu pernah terserempak dengan kenderaan terbabit di kawasan berkenaan.

“Aku ada jumpa hari tu teksi yang sama nombor plat, tak ingat cara drive yang sama… tapi kosong kalau ada penumpang mungkin elok kot dia bawa,” kata Shafiz Airin.

Bagaimanapun, gaya pemanduan bahaya yang turut dipamerkan perakam, turut menerima kecaman akibat memandu secara berbahaya.

“Yang dikejarnya teksi tu buat ape? Hang lagu, teksi pun laju, dua-dua sama je la” tulis Wak Migi menyindir perakam video tersebut.

Difahamkan, laporan polis sudah dibuat dan pemandu itu kini sedang dicari untuk siasatan lanjut. -MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori