Sunday, April 21, 2024

Creating liberating content

Syatilla Pergi Kerja, Shaheizy...

PELAKON Shaheizy Sam dan isterinya Syatilla Melvin tidak mempunyai masalah untuk membahagikan masa...

“Nanti Bil Air Kita...

SUDAH pasti ramai antara kita inginkan kehidupan yang serba serbi mewah biar pun...

PDRM Terima 206 Laporan...

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerima sebanyak 206 laporan di seluruh...

Kes Dadah, Vokalis Terra...

KUALA LUMPUR - Vokalis baharu kumpulan Terra Rossa hari ini didenda RM7,000 atau...

Pakatan Umum Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur Lokasi Bersejarah?

KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan mengumumkan bangunan Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur sebagai lokasi bersejarah Pakatan Harapan dalam kempen mereka menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak secara ‘kotor’

Pengerusi Jawatankuasa Penganjur, Mohamad Sabu berkata, Pakatan Harapan akan menjelajah ke setiap negeri bagi menyebarkan kempen menumbangkan kerajaan Malaysia dan “grand finale” kempen itu akan diadakan di bangunan berkenaan.

Kata beliau, kempen itu juga bertujuan mengajak rakyat supaya mendesak pihak berkuasa membebaskan banduan kes liwat, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia yang baharu secara automatik.

“Himpunan pertama akan diadakan di Padang Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Pandan Indah. Ia kemudian akan bergerak ke negeri Johor di Gelang Patah.

“Satu “grand finale” akan diadakan di Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor pada 31 Mac 2016 yang melibatkan semua pimpinan Pakatan Harapan,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.


Mohamad yang juga Presiden Parti Amanah Negara (PAN) berkata, sekretariat kempen itu yang diselaraskan pakar propaganda pembangkang, Rafizi Ramli telah menjemput Tun Mahathir Mohamad, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Shafie Afdal untuk menyertai di Padang MPAJ.

Pakatan Harapan yang didominasi DAP dan dianggotai Parti Keadilan Rakyat serta PAN diwujudkan selepas DAP dan PKR membubarkan Pakatan Rakyat pada tahun lalu bagi menyingkirkan PAS. – mynewshub.cc

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori