BUKIT MERTAJAM – Seorang lelaki berusia 32 tahun didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan mengedar dadah jenis heroin seberat 45 gram tahun lepas.
Mohd Khiril Ishak didakwa mengedar dadah jenis itu pada pukul 6.05 pagi di Jalan Perniagaan 1, Pusat Perniagaan Alma, Seberang Perai di sini, pada 29 Dis tahun lepas.
Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 39B (1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang boleh dihukum di bawah Seksyen 39B (2) akta yang sama.
Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Muhammad Hafiz Hashim manakala tertuduh yang berasal dari Padang Tembak, Kulim, Kedah belum diwakili peguam.
Hakim Norhayati Mohamad Yunus menetapkan 5 Mei depan sebagai tarikh sebutan semula kes sementara menunggu laporan kimia. – BERNAMA

