Tuesday, February 27, 2024

Creating liberating content

Shuib Sepahtu Jadi ‘Raja...

MELAKA - “Akhirnya saya mampu menarik nafas lega dan ia berakhir tanpa insiden,”...

Guna Tong Terpakai Isi...

IPOH - Terdapat segelintir pembungkus minyak masak di Perak sanggup menggunakan tong terpakai...

NATO Takut Nak Berperang...

ANTALYA : Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (NATO) sebenarnya dilihat takut untuk berperang dengan...

Hak PAS Jumpa Dengan...

KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Ismail Sabri Yaakob berkata PAS mempunyai hak untuk...

Pemuda PAS Ikrar Tewaskan Parti Amanah!

KUALA LUMPUR – Pemuda PAS Kelantan memberi jaminan akan menggerakkan kempen secara serius bagi memastikan Parti Amanah Negara (PAN) tewas di Kelantan dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang.

Ketuanya, Ahmad Fadhli Shaari berkata, Pemuda PAS Kelantan tidak akan memandang rendah pada PAN walaupun menganggap parti itu bukan satu ancaman yang serius kepada PAS.

“PAN berhak untuk memilih mana-mana kerusi di Kelantan untuk bertanding bahkan Presidennya, Mohamad Sabu.

“PAN secara rasminya telah mengambil alih tugas UMNO untuk menentang PAS di Kelantan,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Ahmad Fadhli berkata, kenyataan Mohamad bahawa PAN bersedia menggantikan PAS mentadbir kerajaan Kelantan dalam PRU akan datang menyerlahkan tujuan sebenar parti itu ditubuhkan untuk menjatuhkan PAS.


Beliau turut mempersoalkan adakah pentadbiran Kelantan telah menyeleweng daripada asas pentadbiran Membangun Bersama Islam sehingga PAN mendakwa ia wajib ditentang oleh sebuah parti Islam baharu.

Justeru, beliau merakamkan tahniah kepada DAP di Pulau Pinang kerana dilihat sangat sempurna pada PAN sehingga tiada niat untuk parti Islam baharu itu turut bertanding di kerusi DAP atau sekurang-kurangnya di Pulau Pinang.

“Di antara PAN dan PAS, rakyat tentunya dapat menilai dengan adil, siapakah yang akan lebih tegas mempertahankan prinsip Islam di dalam pentadbiran,” katanya. – MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori