Thursday, December 7, 2023

Creating liberating content

Keputusan Shafie Tinggalkan UMNO...

KOTA KINABALU - Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr. Salleh Said Keruak...

Kerajaan Kelantan Perlu Tambah...

MACHANG - Kerajaan Kelantan digesa supaya menambah jumlah pengurus jenazah yang berkelayakan bagi...

Kontroversi Muka Depan: The...

KUALA LUMPUR - Dua editor kanan The Star telah digantung tugas berikutan siasatan...

Saya Juga Hampir Jadi...

PETALING JAYA – Jika sebelum ini, kebanyakan mangsa penipuan ‘scammer’ terdiri daripada orang...

Pakatan Harapan Burukkan Reputasi Malaysia Di Turki

KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan sedang giat menyebarkan fitnah kepada negara-negara luar kononnya Malaysia sebuah negara yang teruk dan diambang kemusnahan sekali gus boleh menjejaskan ekonomi dan hubungan antarabangsa negara ini.

Terbaru, mereka mewar-warkan kepada Turki kononnya Malaysia kini berhadapan ancaman perkauman, fahaman agama yang sempit, ekstremis dan tiada toleransi.

Lebih teruk apabila pemimpin Pakatan Harapan terbabit menyebarkan fitnah itu kepada negara asing sambil mendakwa mereka adalah pemimpin Malaysia.

“Pemimpin Malaysia yang telah berkumpul di Bosphorus, Istanbul, Turki pada 17 Oktober 2015 mendesak seluruh rakyat Malaysia agar bersatu demi menyelamatkan negara dari ancaman perkauman, fahaman agama yang sempit, ekstremis dan ketidak toleransian.

“Malaysia sedang berhadapan saat paling getir apabila beberapa isu kritikal menghambat negara dalam satu masa melibatkan aspek politik, ekonomi, sosial dan hubungan antara kaum,” dakwa mereka dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan di Turki.


Kenyataan itu dikeluarkan secara bersama oleh Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar; Pengarah Pendidikan Politik DAP, Liew Chin Tong dan Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (PAN), Salahuddin Ayoh.

Mereka turut menyebarkan dakyah di Turki kononnya mereka sedang berusaha menyelamatkan Malaysia daripada terjerumus ke kancah huru-hara.

“Bosphorus adalah selat yang menghubungkan antara benua Eropah dan Asia. Maka para pimpinan politik berhimpun di sini dengan semangat harapan baharu untuk Malaysia dan negara akan bangkit menjadi obor harapan baru dipentas dunia,” dakwa mereka. – mynewshub.cc

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori