SELAKU pelakon yang terlebih dahulu makan garam dengan liku-liku perjalanan seorang selebriti Hollywood, Matt Damon menasihatkan kepada selebriti lain agar jangan sesekali mendedahkan kecenderungan seksualiti masing-masing kepada pihak umum.
Di sana budaya Lesbian, Gay, Transeksual dan Biseksual (LGBT) adalah sangat terbuka malah beberapa selebriti seperti Ricky Martin, Wentworth Miller, Neil Patrick Harris, Sam Smith, Elton John, Ellen Page dan Ellen DeGeneres mengakui mereka merupakan seorang ‘homoseks’.
Ini kerana menurut Matt, sekiranya mengakui diri mereka merupakan seorang pengamal seks sejenis ia adalah sangat sukar bagi menepis tanggapan orang ramai yang sentiasa mahu mengetahui kisah percintaan seseorang selebriti itu.
“Saya rasa ia pasti sangat sukar untuk mengakui secara umum. Sebelum ini saya dan Ben Affleck pernah digosipkan mempunyai hubungan sejenis.
“Bagi saya sebagai selebriti, adalah lebih baik segala hal peribadi dirahsiakan daripada pengetahuan peminat dan media.
“Sama ada anda adalah straight atau gay, orang luar tidak sepatutnya mengetahui perkara itu memandangkan ia merupakan satu perkara yang sepatutnya menjadi rahsia diri anda sendiri,” katanya dipetik akhbar Guardian.

Pelakon berusia 44 tahun itu kembali beraksi dalam filem terbaharu The Martian yang akan ditayangkan di pawagam seluruh dunia bermula 2 Oktober ini. – MYNEWSHUB.CC

