Thursday, July 18, 2024

Creating liberating content

Sewa Premis Kepada Warga...

KUALA LUMPUR - Peniaga yang didapati melanggar syarat dengan menyewakan premis atau membenarkan...

Penganggur Dijel 6 Bulan,...

KUALA LUMPUR - Seorang penganggur dijatuhi hukuman penjara enam bulan oleh Mahkamah Majistret...

Mangsa Banjir Di Terengganu...

KUALA TERENGGANU - Jumlah mangsa banjir di daerah Kemaman meningkat kepada 63 orang...

KPM Perinci Maklumat Guru...

IPOH - Kadar guru bersara awal adalah hampir menyamai guru yang bersara wajib,...

PDRM Sedia Hantar Pasukan DIV Ke Pulau Reunion

GEORGETOWN – Polis Diraja Malaysia (PDRM) siap sedia untuk menghantar pasukan pengecaman mangsa bencana (DIV) ke Pulau Reunion bagi membantu siasatan berhubung insiden penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH370, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

“Kami siap sedia untuk bergerak sebaik saja kami mengetahui di mana pesawat berada. Apa yang penting sekarang kita menunggu laporan selanjutnya daripada penyelidik; semua pihak yang menjalankan pencarian,” katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri Malam Mesra Sempena Kejohanan Golf Ketua Polis Negara 2015, di sini malam ini.

Penerbangan MH370 dari Kuala Lumpur ke Beijing yang membawa 239 penumpang dan anak kapal, hilang dari imbasan radar pada 8 Mac 2014.

Pada 6 Ogos lepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengesahkan serpihan sayap yang ditemui di Pulau Reunion adalah milik MH370 yang hilang lebih 17 bulan lalu.


Khalid berkata pihaknya turut mengalu-alukan mana-mana negara termasuk China yang berhasrat untuk bekerjasama dengan PDRM dalam usaha menjalankan siasatan. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori