Wednesday, June 19, 2024

Creating liberating content

Rumah Bot Cara Terbaik...

KUALA BERANG - Dengan 340 buah pulau, 14 air terjun di samping jeram,...

PDRM, Jabatan Agama Bekerjasama...

KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) bekerjasama dengan jabatan agama negeri serta...

MH17: Tiga Jenazah Tiba...

PETALING JAYA - Tiga lagi jenazah mangsa nahas Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 akan...

20,793 Pemilih DUN Rantau...

SEREMBAN - Pengundian bagi pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau...

UMNO Tak Bergantung Kepada Kelemahan Parti Lain

JELI – UMNO mempunyai kekuatan tersendiri dan tidak perlu ‘menangguk di air keruh’ di atas perpecahan yang berlaku terhadap parti lain, kata Anggota Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Mustapa, yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, berkata parti keramat orang Melayu itu berdiri di atas kekuatan sokongan yang lahir daripada anggota yang setia terhadap perjuangan parti serta pemimpin yang disenangi rakyat.

Beliau berkata perpecahan dalam PAS sehingga parti baharu mahu ditubuhkan iaitu Gerakan Harapan Baharu bukan bermakna secara automatik UMNO boleh senang hati dan mencapai kejayaan cemerlang dalam pilihan raya akan datang.

“Kita tidak boleh alpa dengan perpecahan itu sebaliknya terus mengukuhkan perpaduan dan kesetiaan kepada kepimpinan parti,” katanya ditemui pada majlis rumah terbuka Aidilfitri di kediamannya di Darul Falah di sini, hari ini.


Isnin lepas, beberapa pemimpin kanan PAS daripada kumpulan progresif parti itu yang tewas dalam pemilihan parti melancarkan sebuah pergerakan dikenali sebagai Gerakan Harapan Baharu bertujuan untuk menyatukan semula parti politik pembangkang.

Mengulas lanjut, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu berkata UMNO tidak gentar dengan kewujudan kumpulan serpihan itu yang turut disifatkan oleh PAS sendiri sebagai golongan yang kecewa selepas ditolak dalam Muktamar Tahunan PAS ke-61 baru-baru ini. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori