Friday, July 19, 2024

Creating liberating content

PRU-15: Dr Mahathir Tewas...

Langkawi : Tun Dr Mahathir Mohamad gagal mempertahankan kerusi Parlimen Langkawi selepas tewas...

Budak Tahfiz Dinobat Juara...

DUA pelajar Malaysia berjaya mengharumkan nama negara apabila memenangi pingat emas dalam Pertandingan...

Seorang Lelaki Maut, 2...

MIRI - Seorang lelaki maut dibunuh dalam satu pergaduhan yang berlaku di hadapan...

Jurujual Kereta Didakwa Hina...

SEREMBAN - Jurujual kereta didakwa di Mahkamah Sesyen Seremban, hari ini, atas empat...

Axon Watch – Jam Pintar Terbaru Daripada ZTE

ZTE baru-baru sahaja membawakan telefon pintar dibawah keluarga Axon pada minggu lepas, terkini mereka juga turut mengumumkan sebuah jam tangan pintar terbaru, dinamakan sebagai ZTE Axon Watch.

Axon Watch dibangunkan hasil kerjasama pihak ZTE dengan Tencent. Bagi yang tidak mengenali akan Tencent, ia merupakan syarikat disebalik WeChat dan juga perkhidmatna muzik Joox yang telah dilancarkan baru-baru ini.

Axon Watch menggunakan sistem operasi khusus dinamakan sebagai Tencent OS yang mana membawakan sokongan gesture dan juga kawalan berasaskan suara.

Ia hadir dengan skrin bulat bersaiz 1.4-inci yang mana menggunakan kaca Gorilla Glass, bateri berkapasiti 300mAh dan juga memori 512MB RAM, serta ruangan storan terbina 4GB.


Beberapa fungsi tambahan yang turut hadir adalah termasuk fungsi-fungsi memfokuskan kecergasan, dan juga pemantauan kesihatan. ZTE mengatakan ia turut menawarkan sokongan beberapa aplikasi, selain integrasi sokongan notifikasi panggilan dan juga mesej.

ZTE masih belum mengumumkan sebarang harga jualan untuk Axon Watch dan memandangkan ia menggunakan sistem operasi TencentOS, maka berkemungkinan peranti tersebut akan terlebih dahulu memfokuskan pasaran di China buat masa ini. – MYNEWSHUB.CC

Sumber: ZTE

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori