Sunday, April 21, 2024

Creating liberating content

Pendidikan Di Tabika Kemas...

KUALA LUMPUR - Modul pendidikan Taman Bimbingan Kanak-kanak (Tabika) KEMAS dipertingkatkan mengikut keperluan...

Polis Sabah Lupus Barang...

KOTA KINABALU - Polis Sabah melupuskan sebanyak 6,185 barangan elektronik berkaitan judi siber...

Gambar Disalahguna, Nora Danish...

PELAKON Nora Danish akan membuat satu laporan polis berhubung penyalahgunaan gambarnya dalam sebuah...

5 Maut Kebakaran Pusat...

KUALA LUMPUR — Lima individu maut dalam kebakaran di sebuah pusat jagaan orang...

PKR Tuduh Kerajaan Guna Wang GST Bayar Syarikat Tol

KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), menuduh kononnya kerajaan berkemungkinan menggunakan wang Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) untuk membayar syarikat konsesi tol.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Sim Tze Tzin mendakwa, kerajaan terpaksa menggunakan wang GST tersebut kerana bimbang syarikat konsesi menaikkan kadar tol sekali gus menimbulkan kemarahan rakyat.

“Saya menjangkakan, jika kerajaan ingin menghentikan segala kenaikan tol kerana takut kepada kemarahan rakyat, kerajaan akan terpaksa menggunakan kutipan GST untuk membayar syarikat Tol.

“Saya memberi amaran kepada kerajaan untuk berterus terang kepada pembayar-pembayar GST jika ingin membayar syarikat tol menggunakan kutipan GST,” dakwanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Beliau berkata demikian berikutan penjelasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam bahawa kenaikan kadar tol seperti yang disebarkan di media sosial tidak benar.


Jelasnya, perkara tersebut belum muktamad dan hanya akan diputuskan dalam mesyuarat kabinet beberapa minggu akan datang.

Justeru, Najib berasa kesal dengan kebocoran maklumat di media sosial berhubung kenaikan kadar tol dipercayai didalangi orang dalam.

Tze Tzin dalam pada itu mempertahankan tindakan pihak yang membocorkan maklumat tersebut kerana mendakwa kenaikan tol tidak boleh disembunyikan daripada pengetahuan rakyat. – mynewshub.cc

 

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori