Wednesday, May 22, 2024

Creating liberating content

PH Bawa Usul Undi...

PAKATAN Harapan (PH) sudah bersetuju untuk membawa usul undi tidak percaya terhadap Perdana...

Kalimah ALLAH: Permohonan Gereja...

ISU berhubung penggunaan kalimah Allah boleh dikatakan sudah berakhir, apabila Mahkamah Persekutuan Putrajaya menolak...

Kedutaan Malaysia Di Indonesia...

JAKARTA - Kira-kira 100 petugas dan ahli keluarga di Kedutaan Besar Malaysia di...

Sewa Tapak Bazar Ramadan...

SEDAR tak sedar, kurang dari sebulan sahaja lagi kita akan menyambut bulan Ramadan.Ramadan bukan sahaja...

Jarang Pulang Ke Kampung, Ajak (Shiro) Bukan Lupa Diri

PETALING JAYA – Pelawak dan pelakon Ajak (Shiro) mengakui jarang pulang ke kampung halamannya di Johor sejak akhir-akhir ini berikutan kerjaya seninya padat dengan pelbagai aktiviti.

Ajak atau nama sebenarnya Mohamad Hanaffi Razak, 30, bagaimanapun berkata, itu tidak bererti dia langsung tidak pulang untuk menjenguk keluarganya kerana akan memastikan dia menghabiskan masa bersama mereka jika mempunyai masa terluang.

“Saya mengaku saya jarang pulang ke kampung tetapi itu bukan bererti saya langsung tidak pulang untuk melawat keluarga saya dan bersikap lupa diri.

“Sekiranya saya tidak dapat pulang saya akan hubungi ibu dan ayah selain keluarga yang lain untuk bertanya khabar mereka,” katanya kepada mStar Online ketika dihubungi pada Ahad.

Ajak berkata demikian sebagai mengulas laporan ruangan gosip sebuah akhbar mingguan pada Ahad yang mendakwa saudara terdekat pelawak itu kononnya berkecil hati dengan sikapnya yang kini jarang meluangkan masa bersama keluarga di kampung halaman.

Dalam pada itu, Ajak berkata, dia kurang pasti siapakah ‘saudara’ terdekatnya yang membuat dakwaan itu kerana apa yang diperkatakan sama sekali tidak benar.


Malah Ajak turut menyangkal dakwaan kononnya dia dan keluarganya lebih selesa menginap di hotel berbanding rumah ibu bapanya sekiranya mereka pulang ke kampung.

“Saya lebih selesa tidur atas bantal busuk saya di rumah ibu daripada hendak tidur di hotel.

“Apa yang didakwa mengenai diri saya itu langsung tidak benar dan saya sendiri kurang pasti ‘saudara’ mana yang tidak berkecil hati,” ujarnya.

Bagaimanapun kata Ajak, dia mengambil gosip berkenaan sebagai satu pengajaran dan peringatan kepada dirinya sendiri pada masa hadapan. – mStar Online

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori