Sunday, April 14, 2024

Creating liberating content

Seleweng Geran Puluhan Juta:...

KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan 16 pengarah syarikat disyaki...

Ancaman Seks Kanak-Kanak, Mohon...

SAAT ini, manusia lebih teruk dari binatang. Hari demi hari, kes yang melibatkan...

Pelajar Aceh Protes, Bakar...

BANDA ACEH - Tak habis lagi dengan protes tentang isu salah cetak bendera...

2 Pembantu Perubatan Maut...

ALOR SETAR - Dua pembantu perubatan maut selepas kenderaan yang dinaiki mereka merempuh...

Kaki Ayam Berusia 46 Tahun Dijual Di China!

KALAU berkunjung ke negara China, selain soal halal dan haram, aspek keselamatan makanan seperti  tarikh luput  juga perlu anda berikan perhatian.

Ini kerana, pasukan keselamatan negara itu pernah merampas 20 tan ayam seludup oleh kumpulan dari Vietnam yang turut mengandungi kaki ayam yang dipercayai sudah 46 tahun melepasi tarikh luput!

Bermakna kaki-kaki tersebut kali pertama dipotong dari ayam pada tahun 1967 yakni ketika China masih diperintah oleh Pengerusi Mao.

Mesti anda masih keliru bagaimana kaki ayam boleh bertahan sebegitu lama? Jangan risau, kami di Mynewshub pun sama jugak.

Rupanya, kaki tersebut direndam dengan bahan seperti hidrogen peroksida yang bukan sahaja membunuh bakteria dan menjadikan kaki ayam berkenaan putih, tetapi juga memanjangkan tarikh luputnya dengan begitu luar biasa, menurut Li Jianmin, seorang Ketua Keselamatan tempatan.


Rampasan itu dibuat berikutan siasatan polis China terhadap laporan pasar makanan negara itu dipenuhi dengan lambakan ayam berkualiti rendah.

Serbuan dilakukan di barat daya Wilayah Guangxi.

Bayangkan… menelan kaki ayam berusia 46 tahun yang sarat dengan pelbagai kimia? Mahu tak balik kita silap hari bulan…! -MYNEWSHUB.CC

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori