Wednesday, May 22, 2024

Creating liberating content

Pemancing Dilapor Hilang Di...

JOHOR BAHRU - Seorang pemancing yang dilapor hilang ketika berenang untuk kembali ke...

Boleh Pulak! Lukis Potret...

PELIK dan amat menjijikkan!Setiap pelukis sememangnya punyai cara dan kaedah tersendiri bagi menghasilkan...

Indonesia Halau Bot Pendatang...

JAKARTA - Sebuah bot yang membawa ratusan warga Myanmar dan Bangladesh ditarik keluar...

Kerusi PRN Sarawak: PKR...

KUALA LUMPUR - Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendedahkan kelicikan pemimpin DAP memperdaya parti...

Polis Siasat Sekumpulan Pelajar Dirotan Warden

GEORGETOWN – Polis akan menjalankan siasatan untuk mengenal  pasti mereka yang terlibat dalam kejadian sekumpulan 14 pelajar sebuah sekolah berasrama  di Jalan Masjid Negeri, di sini dirotan warden asrama sehingga meninggalkan kesan lebam serta  berbirat pada pinggang dan pinggul mereka Jumaat lepas.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya  juga akan menyiasat punca kejadian sehingga sekumpulan pelajar berkenaan dipukul yang  dipercayai berlaku antara pukul 7 pagi hingga 7.30 pagi itu.

“Setakat ini polis belum menerima sebarang laporan polis daripada mana-mana  pihak yang terlibat dalam kejadian berkenaan bagaimanapun kami akan menjalankan siasatan  lanjut,” katanya ketika dihubungi Bernama, di sini, hari ini.

Akhbar hari ini melaporkan dalam kejadian itu, sebahagian besar daripada mereka  adalah pelajar tingkatan lima yang menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dirotan dan dimarah selepas tidak solat Subuh di surau sekolah berkenaan.

Kumpulan pelajar yang tidak menunaikan solat Subuh di surau akibat kepenatan  berikutan mengulangkaji pelajaran hingga lewat malam itu dihukum empat kali rotan oleh  warden manakala pengawas sekolah yang turut tidak menunaikan solat dikenakan lapan kali  rotan hingga meninggalkan kesan lebam di pinggang dan pinggul.


Sementara itu, Pengarah Pendidikan Pulau Pinang Datuk Osman Hussain berkata, beliau telah dimaklumkan kejadian berkenaan bagaimanapun masih belum menerima laporan  mengenainya.

Katanya, pihak sekolah dan Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Timur Laut sedang  menjalankan siasatan berhubung kejadian berkenaan.

“Biar pihak sekolah dan PPD jalankan siasatan mereka terlebih dahulu, sebarang  tindakan atau keputusan mengenai kejadian itu bergantung kepada laporan mereka,” katanya. – BERNAMA

  • Lagi berita berkaitan:
  • polis

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori