Thursday, November 30, 2023

Creating liberating content

Harga Proton Bakal Naik...

SHAH ALAM - Proton Edar Sdn Bhd menjangka harga kenderaan jenama tempatan akan...

Viral Perbuatan Khianat, Kesas...

KUALA LUMPUR - Kesas Sdn. Bhd. telah membuat laporan polis berhubung perbuatan khianat...

PAN Tidak Sesuai Dipanggil...

KUALA LUMPUR - Parti Amanah Negara (PAN) tidak sesuai dipanggil sebagai parti 'Amanah'...

Zunar Didakwa Dengan Sembilan...

KUALA LUMPUR - Kartunis kontroversi Zunar mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di...

PIBG Bantah Menara Telekomunikasi Dalam Sekolah

GEORGETOWN – Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Hamid Khan di sini hari ini menyerahkan petisyen membantah pembinaan sebuah menara pemancar telekomunikasi dalam kawasan sekolah itu.

Petisyen itu diserah kepada pihak sekolah, syarikat telekomunikasi terlibat dan Majlis Perbandaraan Pulau Pinang (MPPP), meminta supaya menilai semula kewajaran menara pemancar telekomunikasi dibina dalam kawasan sekolah.

Yang Dipertua PIBG sekolah itu Paul Newman berkata pembinaan menara dalam kawasan sekolah dan terlalu hampir dengan kawasan perumahan itu dibimbangi mengancam kesihatan pelajar dan penduduk.

“Menara itu dibina pada Jun lepas. Sebulan sebelum itu kami (PIBG SMK Hamid Khan) telah mengadakan perbincangan dengan pihak sekolah agar cadangan pembinaannya ditolak kerana ibu bapa kepada 800 pelajar bimbang ia akan memberi kesan kepada pelajar terutama berkaitan kesihatan.


“Pengetua sekolah bersetuju dan memaklumkan beliau akan mengambil tindakan sewajarnya…bagaimanapun menara itu tetap dibina dan saya difahamkan ia belum beroperasi sepenuhnya,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Sementara itu Penolong Pegawai Senibina Kanan MPPP, Zaidar Abu Yaziz yang turut hadir pada sidang akhbar itu berkata pihaknya akan meneliti perkara itu sebelum mengambil tindakan susulan. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori