Sunday, June 16, 2024

Creating liberating content

PM Hadiri Sidang Kemuncak...

SYDNEY - Pemimpin negara anggota ASEAN dan Australia dijangka membentangkan dua dokumen penting...

Bakal Peguam Najib Antara...

KUALA LUMPUR : Peguam Kanan (QC) daripada United Kingdom (UK), Jonathan Laidlaw memiliki...

PBS Buat Laporan Polis...

KOTA KINABALU - Setiausaha Agung Parti Bersatu Sabah (PBS) Datuk Johnny Mositun hari...

Tiada Cadangan Wajibkan Pengambilan...

BAGAN SERAI: Kerajaan tidak bercadang untuk mewajibkan pengambilan dos penggalak vaksin COVID-19 kepada...

Dilabel Individu Yang Teruk Sebab Tak Sokong Agenda DAP

KUALA LUMPUR -Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mendakwa Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk Paul Low Seng Kuan sebagai individu yang teruk.

Beliau mendakwa, Paul Low telah berubah daripada seorang aktivis masyarakat kepada seorang yang sama seperti ahli politik Barisan Nasional (BN).

Guan Eng mendakwa, transformasi yang sedang dibawa Paul Low dalam kerajaan telah berubah daripada ‘Dr Jekyll’ kepada ‘Mr Hyde’.

“Dengan mempertahankan Akta Hasutan 1948 sebagai suatu keperluan, Paul Low adalah lebih teruk berbanding rakan sekerjanya yang bukan ahli politik Datuk Seri Idris Jala yang menyuarakan bantahan terbuka terhadap Akta Hasutan,” dakwanya melalui satu kenyataan hari ini.

Beliau membuat dakwaan itu kerana tidak berpuas hati dengan kenyataan Paul Low yang mempertahankan penggunaan Akta Hasutan 1948 sebagai suatu keperluan untuk menjaga keharmonian dalam masyarakat majmuk baru-baru ini.


Guan Eng seterusnya mendakwa, Paul Low berubah apabila mempertahankan Akta Hasutan 1948 dengan menyatakan perlu ada garis pemisah antara kebebasan bersuara secara bertanggungjawab dan menimbulkan huru-hara dalam masyarakat.

Beliau mengkritik Paul Low bersikap `buta’, tidak berperasaan dan tidak bertanggungjawab kerana didakwa membiarkan Akta Hasutan digunakan sebagai senjata politik.

“Paul Low kini sebahagian daripada masalah dan bukan sebahagian daripada penyelesaian yang dijanjikan,” dakwanya. – mynewshub.cc

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori