Sunday, June 16, 2024

Creating liberating content

SPRM Tahan Musa Aman,...

PUTRAJAYA - Bekas Ketua Menteri Sabah, Tan Sri Musa Aman ditahan Suruhanjaya Pencegahan...

Nafi Bercinta, Amar Rapat...

PELAKON Amar Baharin menjelaskan gosip yang mengatakan dirinya kini rapat dengan pelakon Amyra...

Koronavirus: China Sahkan Sudah...

WUHAN - Angka korban akibat wabak koronavirus di China meningkat kepada 80 mangsa...

Kerajaan Selangor Perkenal Skim...

KUALA LUMPUR - Orang ramai yang mahu membeli rumah kos rendah di Selangor...

DAP, PKR Sentiasa Buli PAS – Nik Abduh

KUALA LUMPUR – “PAS seperti orang miskin hidupnya sentiasa menjadi mangsa buli, tetapi walaupun PAS dibuli parti itu tetap hidup dan berjaya”.

Demikian reaksi Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berhubung konflik yang sedang berlaku antara parti itu dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

Menurut beliau, PAS daripada awal penubuhannya memang sering dibuli dan lebih teruk kerana parti itu pada waktu ini sedang dibuli rakan-rakan parti dalam pakatan pembangkang.

“Dulu teruk dibuli. Kini pun teruknya PAS dibuli oleh musuhnya tak habis-habis lagi. Pembulinya kadang-kadang rakan-rakan mereka juga. Waktu susah PAS diminta tolong. Waktu senang PAS ditinggalkan, disalahkan dan dibuli.

“Hari ini Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP mula nak buli PAS. Sehinggakan PAS kelihatannya sekarang seperti terpinga-pinga. Semua macam tak menjadi,” tegasnya dalam satu kenyataan hari ini.

Nik Mohamad Abduh berkata, DAP gembira dan bermegah dengan kuasanya di Pulau Pinang sedangkan parti itu baru memerintah penggal lepas walhal PAS yang sering dibuli DAP sudah lama berkuasa di Kelantan dan Terengganu.


Lebih teruk, katanya, DAP membuli PAS ddengan mendakwa `riwayat’ PAS di Selangor akan tamat ekoran krisis jawatan Menteri Besar manakala DAP Sarawak pula mengisytihar tidak lagi mahu bekerjasama dengan PAS.

Tegasnya, DAP jangan terlalu suka membuli PAS kerana perbuatan itu akhirnya boleh menjadikan DAP sebuah parti yang bongkak dan sekali gus mendatangkan kemarahan rakyat.

Beliau turut memberi amaran kepada DAP jangan cuma tahu mengungkit kegagalan PAS sedangkan kebaikan PAS dalam pakatan pembangkang selama ini dilupakan kerana apabila PAS menjadi marah maka DAP parti yang paling rugi.

“PKR pun nak buli PAS macam DAP juga. Sambil mencuri sambil membuli. Nasib baik dalaman PKR tak berapa kuat macam DAP. Ada masam muka di antara sesama mereka. Maka bulian mereka, walaupun pedih juga, tapi paling tak menjadi. Tak macam DAP. Syukurlah,” katanya.

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori