Friday, April 12, 2024

Creating liberating content

Undang-Undang Keganasan Malaysia Antara...

KUALA LUMPUR - Undang-undang berkaitan keganasan negara ini adalah antara undang-undang yang terbaik...

‘Kumpulan Mafia’ Jual Nombor...

PETALING JAYA - Anda mahukan nombor pendaftaran khas? Tiada masalah. Jabatan Pengangkutan Jalan...

ADUN PAS Akal Kat...

Kalau hendak kata rakyat Malaysia tidak memahami rasa terperanjat, takut, simpati dan keinsafan...

PUNB Nafi Tuduhan Disebar...

KUALA LUMPUR - Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB), Datuk Azhar...

Rodziah Tinggalkan Khalid, Akur Keputusan PKR

SHAH ALAM – Anggota Exco kerajaan negeri Selangor daripada PKR Rodziah Ismail berkata beliau akur kepada keputusan partinya berhubung krisis politik Selangor, yang menolak Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar.

Beliau yang baru pulang dari Bangkok, Thailand malam semalam selepas  mewakili parti itu dalam satu kursus di sana, dalam satu kenyataan ringkasnya berkata:

“Saya ingin menjelaskan pendirian saya dalam konteks rentetan dan perkembangan mutakhir pentadbiran kerajaan di negeri Selangor. Dalam konteks itu, saya akan akur kepada keputusan PKR, yang saya menganggotainya.

“Keakuran saya itu, saya percaya, adalah untuk menunaikan amanah memelihara mandat yang telah diberi oleh rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lalu kepada Pakatan Rakyat untuk mentadbir Negeri Selangor,” katanya yang mengikuti kursus di Thailand sejak 11 hingga 13 Ogos.

Menteri Besar Selangor sebelum ini bertindak memecat lima anggota exconya selepas didapati tidak menyokong pentadbirannya.


Lima anggota Exco yang disahkan dipecat selepas mendapat perkenan Sultan Selangor ialah Elizabeth Wong Keat Ping dan Dr Daroyah Alwi daripada PKR manakala Datuk Teng Chang Khim, Ean Yong Hian Wah dan V. Ganabatirau daripada DAP.

Pada Isnin lepas, Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah telah memberi perkenan supaya Abdul Khalid terus memegang jawatan Menteri Besar selepas beliau dipecat daripada PKR.

Semalam, Abdul Khalid dilaporkan berkata pemecatan itu tidak melibatkan Rodziah yang ketika itu berada di luar negara dan kedudukan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Tiga itu akan diputuskan selepas beliau pulang ke tanah air. – BERNAMA

  • Lagi berita berkaitan:
  • PKR

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori