KUALA LUMPUR – Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) memaklumkan Pusat Khidmat Hasil (PKH) di Pasir Mas, Kelantan ditutup sementara akibat banjir.
LHDN dalam satu kenyataan media berkata, PKH itu akan dibuka semula setelah banjir surut dan mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa.
“Pembukaan semula PKH di Pasir Mas setelah sebarang kerosakan akibat banjir dibaik pulih,” kata kenyataan itu hari ini.
Menurut LHDN, orang ramai di Pasir Mas yang ingin berurusan mengenai hal percukaian dan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) boleh menggunakan perkhidmatan online.
Kata LHDN, orang ramai diminta melayar Portal Rasmi www.hasil.gov.my dan https://ebr1m.hasil.gov.my/ atau berkunjung ke Cawangan LHDN terdekat yang beroperasi.
Hujan lebat berterusan di Kelantan sejak 25 November lalu menyebabkan beberapa kawasan rendah di beberapa jajahan di negeri itu dilanda banjir.
Bencana itu menyebabkan ratusan penduduk di negeri berkenaan terpaksa meninggalkan rumah masing-masing dan berpindah di pusat penempatan sementara. -MYNEWSHUB.CC

