PEKAN – Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak hari ini berkata, pihak pembangkang tidak dapat membantu rakyat kerana masalah dalamannya yang semakin teruk.
Sebaliknya, Perdana Menteri itu berkata, UMNO sentiasa mendahulukan kepentingan rakyat.
“Kami lihat pembangkang dalam keadaan ‘kucalana’ (kekacauan). Tapi, biarlah mereka.
“UMNO akan sentiasa teguh dan (komited) berkhidmat kepada rakyat,” katanya semasa melancarkan program “UMNO Bantu Rakyat 2.0” peringkat kebangsaan di Kampung Tanjung Medang, di sini, pagi tadi, lapor NST.
Najib berkata keupayaan Umno untuk membantu rakyat dibuktikan oleh pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) sebanyak 6.2 peratus pada suku ketiga tahun ini.
Beliau kemudiannya beransur kesebuah kawasan perumahan untuk menyambut kedatangan konvoi motosikal anggota pemuda Umno yang membawa 2,000 bekalan bantuan kepada rakyat di sini. – MYNEWSHUB.CC

