Polis negeri Kedah percaya kejadian letupan yang berlaku di Taman Ria Mesra 2, Gurun di Kedah pada petang semalam disebabkan oleh bahan letupan seperti bom.
Kejadian itu menyebabkan seorang anggota tentera yang dikenali dengan nama Ayub Hashim, 37, dan dua anaknya maut.
Dua anaknya  yang lain yang turut terkorban ialah Nor Hidayu Shahirah Ayob, 8, dan anak lelakinya Mohamad Idham Shahmi, 5,.
MENARIK – Imej Suspek Kes Serangan Bom Di Bukit Bintang Didedah
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah Asisten Komisioner Nashir Ya berkata sehingga kini polis masih tidak dapat mengenalpasti jenis bom yang menyebabkan kejadian itu.
Polis masih menunggu hasil siasatan teliti daripada Unit Pemusnah Bom Polis Diraja Malaysia (PDRM).
Unit Pemusnah Bom terpaksa membuat pembersihan kawasan dahulu dengan mengeluarkan saki-baki daripada bom yang masih belum meletup itu untuk melakukan siasatan terperinci terhadap serpihan atau bukti yang mengakibatkan letupan yang begitu kuat.
Jelas beliau lagi pihaknya terpaksa melakukan siasatan dari pelbagai sudut bagi mengetahui bagaimana bahan letupan itu boleh berada di dalam rumah itu dan bagaimana ia boleh meletup.
Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.
Dalam kejadian itu, isteri Ayob, Sharifah Haslinda, 37, cedera parah. – MYNEWSHUB.CC

