KUALA LUMPUR – Malaysia kini menjadi sebuah negara yang menyatukan pelbagai negara dan bangsa lain atas semangat keamanan.
Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, perkara itu dinyatakan oleh Timbalan Presiden Kesatuan Ulama Muslim Antarabangsa, Syeikh Muhammad Al-Hasan Al-Diddu Al-Shanqit.
“Syeikh Muhammad Al-Hasan turut berpesan, Malaysia kini bukan sahaja menjaga rakyatnya, bahkan telah menjadi negara yang menyatukan pelbagai negara dan bangsa lain,” katanya dalam satu hantaran di media sosial.
Terdahulu, Anwar berkata, beliau menerima kehadiran Timbalan Presiden Kesatuan Ulama.Muslim Antarabangsa tersebut bersama delegasi di pejabatnya.
Kata beliau, banyak perkara dibicarakan antaranya krisis peperangan dan penindasan, pancabulan kepada hak asasi dan kedaulatan bagi setiap negara. – MYNEWSHUB
Sumber Info/Foto: Akaun Media Sosial Anwar Ibrahim


