Wednesday, June 26, 2024

Creating liberating content

Polis Tahan 196 ‘Mat...

KUANTAN - Polis menahan 196 penunggang motosikal termasuk seorang penagih dadah yang dipercayai...

Jiran Nampak Suspek Heret...

JOHOR BAHRU – Jiran kepada mangsa kejadian bunuh melibatkan seorang ibu dan bayi...

Mohd. Fadli Belum Dijatuhi...

PUTRAJAYA: Kementerian Pendidikan (KPM) menyangkal dakwaan bahawa cikgu Mohd. Fadli Mohamed Salleh sudah...

2 Beradik Bunuh Diri...

DUA beradik perempuan yang bunuh diri dengan terjun dari tingkat tujuh kediaman mereka...

Penganjur Parti Patuhi Syarat Tren Sewa Khas – KTMB

KUALA LUMPUR – Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) akan menambah baik dan mempertingkatkan garis panduan perkhidmatan tren sewaan khasnya (Charter Train) demi kepentingan orang awam dan syarikat itu.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Ini susulan kontroversi penganjuran pesta hiburan sempena ulang tahun ‘Pinkish Festival’ di tren sewa khas yang membuat perjalanan pergi dan balik dari Stesen Kuala Lumpur ke Serendah, Khamis lepas.

Dalam kenyataan pada Isnin, KTMB memaklumkan pihak penyewa berkenaan telah mematuhi syarat ditetapkan oleh pihaknya.

“KTMB telah menetapkan syarat-syarat seperti larangan merokok, alkohol, penggunaan dadah dan tidak melakukan perkara yang boleh melanggar undang-undang dan ia telah dipersetujui dan dipatuhi oleh pelanggan kami,” menurut KTMB dalam satu kenyataan pada Isnin.

“Peranan KTMB adalah sebagai penyedia perkhidmatan di mana kami menyediakan keseluruhan tren dan koc-koc mengikut permintaan pelanggan dan aktiviti yang direncana ditentukan sendiri oleh pihak pelanggan mengikut garis panduan dan terma-terma yang telah ditetapkan,” katanya.


Sebelum ini, tular sebuah video memaparkan penumpang mengadakan parti di dalam gerabak KTMB di media sosial dengan lokasinya dipercayai di Kuala Lumpur.

Dalam kenyataan sama KTMB memaklumkan ia telah memperkenalkan perkhidmatan Charter Train sejak Sept 2021 kepada syarikat atau individu yang berminat untuk membuat sewaan tren khas.

“Perkhidmatan ini mendapat sambutan menggalakkan dan pernah disewa khas oleh pihak-pihak kementerian, syarikat berkaitan kerajaan (GLC), syarikat swasta dari dalam dan luar negara serta persatuan-persatuan,” menurut kenyataan itu.

-Sinar Harian

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori