Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Wanita Cedera Dibelasah Suami...

AKIBAT tidak memasak nasi, seorang wanita cedera dipukul suami yang berang dalam kejadian...

Kecewa Kek Ditempah Tema...

PETALING JAYA — Seorang wanita meluahkan kekecewaan di media sosial apabila kek yang...

Kelantan Perlu Buru Mata...

KELANTAN yang berada di ambang zon penyingkiran Liga Super 2017, perlu memburu mata...

Sharifah Sakinah Mahu Majlis...

KALAU tak 'gila-gila', bukan Sharifah Sakinahlah namanya, betul tak?Dek kerana itu, kami pun tak...

KWSP Benarkan Ahli Guna Akaun 2 Beli Insurans Untuk Keluarga

KUALA LUMPUR – Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengumumkan pihaknya membenarkan ahli menggunakan dana dalam Akaun 2 mereka untuk membeli produk insurans hayat dan penyakit kritikal serta takaful untuk ahli keluarga terdekat.

IKUTI CHANNEL MYNEWSHUB DI WHATSAPP…..

Inisiatif di bawah i-Lindung Fasa 2, ahli yang ingin membeli insurans dan menyertai produk takaful yang ditawarkan oleh syarikat insurans dan pengendali takaful yang diluluskan KWSP untuk diri mereka sendiri atau ahli keluarga terdekat mereka boleh berbuat demikian melalui platform i-Lindung dalam aplikasi mudah alih KWSP i-Akaun (ahli).

Sejak dilancarkan pada Julai 2022 hingga Disember 2023, lebih 102,301 ahli membeli sejumlah 118,166 polisi dan produk takaful melalui platform i-Lindung, yang meliputi perlindungan insurans hayat dan penyakit kritikal pada premium yang berpatutan.


Memanfaatkan sambutan yang menggalakkan ini, KWSP memperkenalkan peningkatan penting, memberi tumpuan kepada pengurusan polisi dan sijil, yang menjurus kepada perlindungan lanjutan melebihi satu tahun.

Platform yang dinaik taraf menawarkan ciri seperti pengurusan dasar yang diperkemas, pembayaran berulang yang mudah untuk perlindungan jangka panjang.

-Sinar Harian

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori