Monday, March 4, 2024

Creating liberating content

Gary Hoo Dilantik CEO...

KUALA LUMPUR: AIA General Bhd, anak syarikat AIA Bhd mengumumkan pelantikan Gary Hoo...

Bayi Rentung Dalam Buaian...

SEORANG bayi perempuan yang berusia 11 bulan rentung selepas rumah pekerja yang didiami...

Pilih Dia Seperti Kamu...

PHILADELPHIA - Presiden Barack Obama merayu rakyat Amerika Syarikat (AS) memilih Hillary Clinton...

Amaran Hujan Sangat Lebat...

KUALA LUMPUR - Jabatan Meteorologi Malaysia (METMalaysia) mengeluarkan amaran cuaca bahaya dengan hujan...

Shafee Nafi Najib Dapat Layanan Istimewa Di Penjara

Peguam utama Najib Razak hari ini menafikan dakwaan sesetengah pihak yang mengaitkan bekas perdana menteri itu dengan layanan istimewa di penjara.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Menurut Muhammad Shafee Abdullah, di Penjara Kajang Najib tetap mendapat layanan yang sama seperti banduan lain di situ dan menganggap tuduhan tersebut sebagai “bull****” mengarut.

Pada masa sama peguam kanan itu memberitahu, dia tidak pasti mengapa Najib dihantar ke Hospital Rehabilitasi Cheras dan berpendapat ia mungkin ada kaitan dengan masalah lutut ahli parlimen Pekan berkenaan.

“Jadi, apa (rawatan) yang istimewanya? Saya tak faham… tak ada,” katanya kepada media di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur hari ini.

Shafee berada di situ bagi mewakili Najib yang dibicarakan atas tuduhan rasuah membabitkan dana RM2.28 billion milik 1MDB.


Najib kini ditahan di Penjara Kajang selepas disabitkan atas tujuh kesalahan membabitkan pecah amanah, salah guna kuasa dan pengubahan wang haram.

Selain dihukum penjara, dia juga didenda RM210 juta.

Pada 20 Sept lalu Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli, menuntut pihak berkuasa memberi penjelasan terhadap dakwaan Najib mendapat layanan istimewa di dalam penjara.

Gesaan itu dibuat ekoran tularnya mesej mengaitkan Najib – yang diberikan nama kod Merpati – diberikan layanan yang berbeza daripada banduan biasa.

-Malaysia Kini

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori