Monday, September 25, 2023

Creating liberating content

Pulang Beli Juadah, Lelaki...

SIK - Seorang lelaki yang baru pulang daripada membeli juadah berbuka, terkejut melihat...

Maxis Tumpukan Perkhidmatan Internet...

KUALA LUMPUR - Pengendali rangkaian telekomunikasi mudah alih terbesar di Malaysia, Maxis Bhd...

Penyeludup Kura-Kura Tetap Ke...

KUALA LUMPUR - Mahkamah Tinggi di sini hari ini mengekalkan hukuman penjara 24...

SJKT Boleh Mohon Cuti...

KUALA LUMPUR – Semua Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) diminta membenarkan Sekolah Jenis...

Wan Saiful Dakwa Ismail Sabri Semakin Mesra Rasuah, Perasuah

PETALING JAYA: Ketua Penerangan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datuk Wan Saiful Wan Jan mendakwa sikap Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri kini semakin mesra dengan rasuah dan individu yang terpalit dengan skandal itu.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Wan Saiful berkata, ini kerana tindakan dan kenyataan Perdana Menteri secara terbuka terutamanya di Konvensyen Barisan Nasional (BN) Selangor baru-baru ini jelas membimbangkan.

“Tindakan Ismail Sabri yang secara terbuka mengatakan bahawa dia melantik (Tan Sri) Noh Omar sebagai Menteri untuk bawa minyak kepada jentera UMNO adalah satu perkara membimbangkan.

“Ismail Sabri juga secara terbuka berkata bahawa dia tidak boleh cerita semua perkara kerana dalam dewan itu ada pemberita. Apa yang sembunyikan? Adakah beliau sembunyikan rasuah?

“Ismail tidak membantah apabila (Presiden BN, Datuk Seri Ahmad) Zahid Hamidi mengatakan bahawa Menteri Kewangan (Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz) boleh bawa ‘gula’ kepada UMNO dan Zahid mengajar Zafrul agar ambil apa yang sempat.


“Ini budaya UMNO yang disahkan oleh Presidennya yang ada puluhan pertuduhan mahkamah. (Malah, ia) seolah-olah Ismail Sabri reda dan mahu membawa kembali budaya rasuah dan kleptokrasi yang dipelopori UMNO sejak sekian lama,” katanya dalam hantaran di Facebook, hari ini.

Sehubungan itu, Wan Saiful menggesa Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu dan Majlis Tertinggi Perikatan Nasional (PN) memandang serius sikap Ismail Sabri yang semakin lunak dengan rasuah dan perasuah.

“PN adalah parti yang memperjuangkan integriti demi membolehkan kemakmuran negara dikongsi oleh semua rakyat.

“PN bukan parti yang mendokong rasuah dan perasuah,” jelasnya.

UtusanOnline-

Kategori

Leave a Reply