Sample Page Title

GEORGETOWN : Perikatan Nasional (PN) Pulau Pinang telah menyelesaikan pembahagian kerusi bagi 13 kawasan Parlimen antara tiga komponen parti di negeri ini melibatkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Pas dan Gerakan.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Pengerusi Badan Perhubungan PN Pulau Pinang, Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai berkata, selain itu kesemua parti komponen PN negeri juga sudah menyerahkan senarai nama ketua badan perhubungan kawasan Parlimen masing-masing.

Katanya, ia supaya gerak kerja di kawasan Parlimen berkenaan dapat dimulakan dalam masa yang singkat untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

”Kita telah membincangkan hal ehwal dan kerja-kerja PN Pulau Pinang bagi berdepan PRU-15 termasuk menyelesaikan pembahagian 13 kawasan Parlimen antara tiga komponen parti,’ katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurutnya, ketua badan perhubungan kawasan Parlimen juga dinasihatkan turun padang dan memberi perkhidmatan kepada rakyat di kawasan masing-masing secara proaktif sebaik sahaja kerja pelantikan dimuktamadkan.

”Ketua-ketua badan perhubungan kawasan harus memahami isu yang dihadapi rakyat setempat, memberi bantuan serta membela kepentingan rakyat tanpa mengambil kira bangsa dan agama,” katanya.


Bagaimanapun, beliau menegaskan ketua-ketua badan perhubungan kawasan Parlimen yang dilantik tidak semestinya dipilih sebagai calon PRU-15.

”Namun, kita mesti bersatu padu, berjuang secara berpasukan untuk bersiap sedia dalam gerak kerja pilihan raya supaya PN Pulau Pinang mendapat keputusan yang baik dalam PRU-15,” katanya.

Tambahnya, PN Pulau Pinang akan mengadakan majlis pelancaran dalam masa terdekat selain ‘retreat‘ bagi merangka pelan tindakan untuk menghadapi PRU-15.

”Tarikh 7 Ogos depan merupakan hari ulang tahun kedua PN, kami di Pulau Pinang akan mengadakan majlis sambutan ulang tahun pada hari itu. Beberapa acara akan diadakan termasuk penyerahan surat pelantikan ketua badan perhubungan kawasan Parlimen,” katanya.

-Utusan Online

Kategori

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Terkini

Kanada Berisiko Dilanda Taufan Fiona Hari Ini

KANADA: Hujan lebat dan angin kencang yang dibawa Taufan Fiona sudah melanda Bermuda yang...

Varian Baharu Omicron, BF.7 Dikenal Pasti

WASHINGTON – Saintis-saintis menemui satu lagi varian terbaharu Covid-19 yang bermutasi menjadi lebih kebal...

Bayi Perempuan Baru Lahir Ditinggalkan Di Atas Jalan Raya

KENINGAU: Seorang bayi perempuan yang baru lahir dan masih bertali pusat ditemui ditinggalkan di...

Lelaki Panah Anjing Hingga Mati Dicari Polis

PETALING JAYA: Polis sedang mengesan individu yang bertindak membunuh anjing terbiar dengan menembaknya dengan...

Antara Setiakawan Tok Mat Dan “Poster Boy” BN

Tiada siapa boleh mempertikaikan semangat setiakawan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Mohamad...

‘Datin’ Isteri Bekas Ahli Perniagaan Maut Dibunuh

SEREMBAN – Seorang wanita warga emas bergelar ‘Datin’ maut selepas dipercayai bergelut dengan suspek...

PM Cipta Sejarah Ucap Dalam BM Pada Perhimpunan PBB

New York : Enam puluh lima tahun selepas seorang pemimpin negara bernama Ismail mencipta...