Tuesday, June 18, 2024

Creating liberating content

Lancar UPUPoket, Jejak Status...

KUANTAN – Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) melancarkan UPUPoket bagi memudahkan pelajar dan ibu...

Pasangan Suami Isteri Putih...

AKIBAT masalah terjadi kepada sistem pembayaran atas talian, sepasang suami isteri di Fleetwood,...

Kecewa Pandang Muka, Bakat...

LAMBAKAN pelakon dan penyanyi baharu kini bagaikan sudah bersepah. Sampai ada yang hanya...

Lebih 5,000 Syarikat Di...

KOTA KINABALU - Lebih 5,200 syarikat di Sabah telah mendaftar dengan Jabatan Kastam...

Kekerapan Operasi Tren ERL Ditambah Mulai 1 Ogos

PUTRAJAYA – Bermula 1 Ogos ini, perkhidmatan rel khas KLIA Ekspres dan KLIA Transit akan menambah jumlah kekerapan operasi tren termasuk di luar waktu puncak.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Express Rail Link Sdn. Bhd. (ERL) menerusi hantaran di laman sosialnya berkata, pada waktu puncak, enam perkhidmatan disediakan dalam masa sejam atau selang tempoh 10 minit.

“Sekiranya di luar waktu berkenaan pula, kekerapan operasi tren ini bakal ditingkatkan kepada tiga perkhidmatan dalam setiap jam atau selang masa 20 minit.

“Sebelum ini, jadual frekuensi rel khusus Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang itu ialah 15 minit ketika waktu puncak serta 30 minit di luar waktu puncak,” katanya.


Mengulas lanjut, ERL memaklumkan bahawa tempoh waktu puncak untuk operasi kedua-dua tren itu ialah dari pukul 7 pagi sehingga 9 pagi dan 5 petang sehingga 7 petang yang akan bertolak secara serentak masing-masing dari KL Sentral dan KLIA2 untuk perkhidmatan pertama pukul 5 pagi manakala perkhidmatan terakhir pula 12 tengah malam.

Perjalanan antara KL Sentral-KLIA ialah 35 minit namun untuk KLIA2 ialah 40 minit dengan semua kaunter tiket pula beroperasi dari pukul 6 pagi sehingga 12 tengah malam setiap hari.

Tiada perubahan dari segi tambang perkhidmatan dan para pelanggan digalakkan membeli tiket melalui aplikasi atau laman sesawang KLIA Ekspres untuk menikmati tawaran diskaun.

-Kosmo Online

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori