Tuesday, May 21, 2024

Creating liberating content

Kim Miso, Selebgram Hijab...

TIDAK dapat dinafikan saat ini laman sosial semakin dipenuhi dan dibanjiri dengan gadis...

Motosikal Berkuasa Tinggi Tak...

KUANTAN- Penunggang motosikal berkuasa tinggi tidak digalak menganjurkan konvoi dalam jumlah yang besar...

Papan Iklan Anwar: Selangor...

SHAH ALAM - Kerajaan negeri Selangor belum menerima sebarang surat rasmi daripada Ketua...

Obor Sukan SEA Ke-29...

MELAKA - Obor Kuala Lumpur 2017 (KL2017) bagi temasya Sukan SEA ke-29 dan...

Dua Kanak-kanak Lemas Di Sungai Bakar Batu

JOHOR BAHRU: Keseronokan 10 kanak-kanak etnik Rohingya mandi sungai, berakhir tragedi apabila dua daripada mereka lemas dalam kejadian di Kampung Bakar Batu, petang semalam.

Ikuti Mynewshub: Telegram

Malangnya, kejadian jam 2 petang itu, hanya diketahui ahli keluarga lewat petang semalam, apabila mangsa tidak pulang ke rumah, sebelum mencari rakan-rakan yang mandi bersama dan menyaksikannya tetapi menyembunyikan kejadian terbabit.

Mayat kedua-dua mangsa yang dikenali sebagai Mahmod, 11 dan Nojumullah Bibir Ahmad, 14, ditemui pagi tadi,

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Skudai, Mohd Riduan Akhyar, berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada jam 5.24 pagi tadi.

“Difahamkan, dua mangsa ini bersama lapan lagi rakannya melakukan aktiviti mandi di sungai pada jam 2 petang semalam. Apabila mereka dipercayai lemas, rakan mangsa yang lain panik dan bertindak mendiamkan diri.

“Apabila dua mangsa ini tidak pulang ke rumah, bapa mereka mencari rakan-rakan mangsa dan apabila didesak, mereka memaklumkan mangsa lemas ketika mandi,” katanya.


Mohd Riduan berkata, pihaknya membuat pencarian mayat mangsa berdasarkan kepada lokasi akhir mereka mandi yang diberitahu rakan mangsa.

“Mayat mangsa pertama dijumpai pihak bomba ketika membuat pencarian di permukaan air pada jam 9.50 pagi, sejauh 50 meter dari lokasi terakhir mangsa dipercayai lemas.

“Manakala, mangsa kedua dijumpai apabila pihak bomba membuat penyelaman dalam radius 100 meter pada jam 10.35 pagi, juga kira-kira 50 meter dari lokasi terakhir.

“Kedua-dua mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya

BHonline-

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori