Thursday, February 22, 2024

Creating liberating content

Pendaftaran GST Meningkat Kepada...

KUALA LUMPUR - Bilangan syarikat yang mendaftar bagi Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST)...

Netizen Kagum Ketabahan Zarina...

PEMINAT mengetahui pelakon Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kembar lelaki, Azal dan Azil...

Khairy Jamaluddin Kunci Mulut...

BANTING - Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin mengambil sikap kunci mulut berhubung...

Demi Rezeki, Sanggup Redah...

JIKA keadaan keluarganya tidak serba daif dan terdesak, pasti lelaki ini tidak akan...

Kadar Kematian Individu Lengkap Vaksin 0.01 Peratus – KJ

KUALA LUMPUR – Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) merekodkan kadar kematian bagi individu yang telah lengkap vaksinasi Covid-19 di negara ini adalah sebanyak 0.01 peratus.

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar berkata, kadar kemasukan ke unit rawatan rapi (ICU) bagi individu berkenaan pula adalah 0.007 peratus.

“Pada pukul 2.30 petang ini (Khamis), Pengarah Institut Penyelidikan Klinikal, Institut kesihatan Negara (NIH), Dr Kalaiarasu M Peariasamy akan bentangkan satu kajian yang telah dijalankan institutnya berkenaan kadar kematian bagi individu lengkap vaksinasi.

“(Sekarang ini) saya sebutkan data teratas dahulu (dan) ulasannya nanti saya minta Dr Kalaiarasu jelaskan sebab beliau adalah pakar.

“Kadar kematian bagi mereka yang sudah lengkap vaksinasi berdasarkan kepada kajian populasi seramai 14 juta tidak kira jenis vaksin sama ada Sinovac, Pfizer atau AstraZeneca adalah 0.01 peratus.


“Maksudnya (di sini) vaksin adalah berkesan.”

Beliau berkata demikian dalam ucapan penggulungan perbahasan Usul Menjunjung Kasih Titah Diraja bagi kementeriannya di Dewan Rakyat pada Khamis.

Dr Lee Boon Chye (PH-Gopeng) sebelum itu bangkit mencelah dan meminta Khairy Jamaluddin memaklumkan kadar kematian yang dilaporkan bagi mereka yang sudah lengkap vaksinasi. – Sinar Harian

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori