Tuesday, June 18, 2024

Creating liberating content

Isa Samad Dan Lapan...

KUALA LUMPUR - Bekas Pengerusi FGV Holdings Berhad Tan Sri Mohd Isa Abdul...

Polis Siasat Hantaran FB...

KUALA KANGSAR - Polis telah membuka satu kertas siasatan berhubung satu hantaran di...

Tak Malu!! Berasmara Dalam...

Singapura - Sepasang kekasih didakwa berbogel dan berasmara di dalam kolam jakuzi di...

Pegawai Menteri Mula Kosongkan...

PUTRAJAYA - Bahang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kian terasa apabila beberapa pegawai...

Tak Ambil Tindakan Visa, Pas Warga Asing Tamat Tempoh

PUTRAJAYA – Visa atau pas lawatan sosial warga asing yang telah tamat tempoh sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sehingga kini tidak akan diambil tindakan, kata Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata mereka mempunyai dua pilihan iaitu apabila tiba di lapangan terbang hanya perlu menunjukkan tiket penerbangan untuk pulang ke negara asal.

MATI PUCUK? DAPAT RAWATAN SEGERA… KLIK

“Seperti kita tahu bahawa PKP fasa satu dan dua, pejabat imigresen di seluruh negara ditutup dan ingin saya tegaskan mereka tidak akan diambil tindakan (jika visa atau pas lawatan sosial tamat tempoh).

“Pilihan kedua, jika mereka ingin menetap lama di negara ini walaupun visa atau pas lawatan mereka telah tamat tempoh, mereka hanya perlu membuat permohonan secara dalam talian melalui Sistem Temujanji Online (STO) di laman web rasmi Jabatan Imigresen untuk memohon tarikh temu janji,” katanya pada sidang media harian Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di sini, hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri mengingatkan STO adalah untuk sistem temu janji memohon tarikh dan bukan untuk memperbaharui visa atau pas lawatan sosial mereka.

Kategori