Thursday, July 18, 2024

Creating liberating content

Khidmat Sukarela Penawar Tekanan...

KUALA LUMPUR - Beberapa tahun yang lepas, satu impian saya terlaksana dengan lahirnya...

Perkeso Kedah Beri Amaran...

JITRA - Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) Kedah mengingatkan majikan yang belum mendaftar dengan...

DAP Cadang Suruhanjaya Siasatan...

KUALA LUMPUR - Penasihat DAP, Lim Kit Siang menggesa kerajaan mewujudkan sebuah suruhanjaya...

Bot Karam, Enam Warga...

JOHOR BAHRU - Enam lelaki warga Indonesia nyaris lemas apabila bot tunda dinaiki...

Kertas Siasatan Timbalan Menteri Dijangka Siap Hari Ini

KUALA LUMPUR – Kertas siasatan berhubung kehadiran Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali pada majlis makan di sebuah maahad tahfiz di Perak yang dikatakan melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijangka siap hari ini.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, kertas siasatan itu akan diserahkan kepada pihak pendakwa raya untuk tindakan lanjut.

MATI PUCUK? DAPAT RAWATAN SEGERA… KLIK

“Siasatan sedang aktif dijalankan dan (kertas siasatan) dijangka siap hari ini. Semua kes yang tular seperti ini pasti akan disiasat dan diambil tindakan,” katanya kepada Bernama hari ini.

Terdahulu, beberapa gambar dimuat naik Dr Noor Azmi di Facebook mengenai lawatan di maahad tahfiz itu tular di media sosial dan status berkenaan kemudian mendapati reaksi warganet yang mendakwa beliau melanggar PKP Jumaat lalu.

Media melaporkan Ketua Polis Perak, Datuk Razarudin Husain dipetik sebagai berkata, siasatan awal mendapati Dr Noor Azmi sebelum itu meninjau kesiapsiagaan kakitangan Kementerian Kesihatan di Lenggong atas kapasitinya sebagai Timbalan Menteri Kesihatan.

Kategori