Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Lelaki Cedera Di Kaki...

BACHOK: Seorang lelaki cedera pada bahagian kaki selepas dipercayai terkena satu das tembakan...

Manchester City Mahu Menghukum...

NAMPAKNYA Alexis Sanchez akan kekal di Emirates sehingga penghujung musim ini selepas Manchester...

Kerjasama PAS-UMNO Dilihat Akan...

PUTRAJAYA - Bekas Timbalan Presiden PAS, Datuk Dr. Nasharudin Mat Isa berpendapat kerjasama...

1,000 Peminat Serbu Kareena...

KUALA LUMPUR - Lebih 1,000 peminat bintang Bollywood popular, Kareena Kapoor membanjiri Jalan...

Bekas Ratu Cantik Doktor ‘Frontliners’ Membasmi COVID-19

KUALA LUMPUR – Dr Nisha Thayananthan yang pernah merangkul gelaran Miss World Malaysia 2019, turut membantu golongan memerlukan yang terkesan akibat pandemik COVID-19.

Doktor perubatan dari Hospital Putrajaya itu memandu ke beberapa lokasi di Kuala Lumpur dan Seremban, negeri kelahirannya, untuk mengagihkan sumbangan seperti beras, minyak masak dan susu.

“Saya dididik dengan prinsip memberi adalah lebih baik daripada menerima, terutama kepada golongan kurang bernasib baik. Ibu bapa saya menjadi inspirasi. Saya sudah lama sertai misi kemanusiaan, sepanjang perjalanan ini, saya telah bertemu ramai orang susah, terutama semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP),” katanya.

MATI PUCUK? DAPAT RAWATAN SEGERA… KLIK

Beliau yang juga petugas barisan hadapan di Hospital Putrajaya, berkata ramai orang yang memerlukan bantuan menghubunginya sejak pandemik COVID-19 global bermula.

“Selalunya saya guna duit sendiri untuk membantu mereka dan meluangkan masa dengan kerja amal,” kata Dr Nisha yang ibunya menguruskan rumah penjagaan orang tua serta pusat perlindungan haiwan terbiar di Petaling Jaya, Selangor.


“Semasa krisis ini, banyak pengorbanan dibuat oleh rakan-rakan saya demi menyelamatkan nyawa, bekerja siang dan malam selain terpaksa berjauhan dengan keluarga tersayang.

“Sebagai doktor, saya mahu semua orang berhati-hati dan duduk di rumah kerana kami sedang bertungkus lumus membasmi COVID-19,” katanya.

Mereka yang mahu menyumbang boleh menghubunginya melalui e-mel [email protected].

Kategori