Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Arab Saudi Benarkan Wanita...

RIYADH - Selepas diberi kebenaran memandu kereta, wanita Arab Saudi kini berpeluang menunjukkan...

Hanya Peminat 18 Tahun...

HANYA peminat setia penyanyi Madonna yang berusia 18 tahun ke atas boleh menonton...

Ubah Tanggapan Jabatan Insolvensi...

MELAKA - Masyarakat perlu mengubah tanggapan bahawa Jabatan Insolvensi merupakan agensi yang bertanggungjawab...

Perintah Berkurung Di Esszone...

KOTA KINABALU - Fasa ke-22 perintah berkurung di kawasan perairan Zon Selamat Timur...

Takkan 2020 Pun Nak Salahkan Najib Lagi?

KUALA LUMPUR – Bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak setiap ahli pembangkang ‘melawan’ kerajaan Pakatan Harapan (PH) pada tahun depan.

Menurutnya, mereka perlu menentang kegagalan PH menerusi media sosial masing-masing ataupun hadir meramaikan aktiviti pihak pembangkang.

“Saya menyeru ahli-ahli parti pembangkang semua peringkat mari bersama-sama tunjuk dan menyakinkan rakyat yang kita berbeza dengan menjadi pembangkang berwibawa dan mampu beri penyelesaian lebih baik daripada PH,” katanya dalam rakaman video sempena tahun baru hari ini.

Menurut Najib, walaupun ada dalam kalangan ahli dan pimpinan pembangkang mengalami kesukaran kerana ditekan kerajaan PH namun mereka perlu komited dalam perjuangan.

“Ya, kita tidak ada apa-apa lagi, kita tinggal sehelai sepinggang tapi PH kena ingat, kita ada hati kekuatan oleh rakyat,” ujarnya.

Ahli Parlimen Pekan itu berkata, rakyat mahu pembangkang yang berkesan membawa suara mereka.


“Bayangkan setiap ahli (pembangkang) bersuara di media sosial setiap hari suara mereka akan kedengaran dan akan mengegarkan dan membuatkan tidak aman Putrajaya,” katanya.

Menurut Najib, sampai sekarang PH masih menyalahkannya atas apa yang berlaku di negara ini sedangkan sudah masuk 600 hari beliau bukan lagi perdana menteri.

“PH cuba tutup kelemahan dengan naratif semua salah Najib, putar semula semua isu adalah salah saya,” katanya. – MalaysiaGazette

Kategori