Friday, July 19, 2024

Creating liberating content

Pemilik Dashcam Diminta Tampil...

Chukai : Polis mempelawa pemilik kamera papan pemuka atau 'dashcam' agar tampil menjadi...

Dewan Rakyat: Ahli Parlimen...

KUALA LUMPUR – Kebenaran pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) secara bersasar masih...

Dorong Asnaf Jadi Muslim...

ARAU - Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah supaya masyarakat...

TPM Rasmi Konvensyen UMNO...

KUALA TERENGGANU - Dua pemimpin tertinggi UMNO akan hadir pada Konvensyen UMNO Negeri...

Zakir Naik Dipanggil Bukit Aman Kali Kedua Petang Ini

KUALA LUMPUR – Penceramah bebas Dr. Zakir Naik akan dipanggil ke Bukit Aman petang ini untuk diambil keterangannya bagi kali kedua, kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed.

Zakir dipanggil ke Bukit Aman pukul 3 petang untuk menyambung keterangannya mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan kerana menghina dan menggugat ketenteraman awam, katanya ketika dihubungi.

Pada Jumaat lepas (16 Ogos), Zakir memberi keterangan di Bukit Aman buat kali pertama untuk membantu siasatan mengikut kanun yang sama.

Zakir dalam ceramahnya di Kota Bahru, Kelantan pada 3 Ogos lepas dilaporkan telah membuat kenyataan kontroversi mengenai penganut Hindu dan kaum Cina di Malaysia.

Deliau dilaporkan mendakwa penganut Hindu di negara ini lebih setia kepada Perdana Menteri India Narendra Modi, berbanding Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Beliau juga dilaporkan membuat kenyataan kritis terhadap kaum Cina Malaysia dengan berkata mereka perlu terlebih dahulu keluar dari negara ini sebagai respons kepada desakan agar beliau diusir dari negara ini.

Kategori