Sunday, April 21, 2024

Creating liberating content

Biadabnya…Nak Cari Kerja Ke...

SEKARANG ni bukan mudah untuk mencari kerja terutama bagi pelajar yang baru habis...

Ahmad Maslan Tunjuk Skil...

SELEPAS memperkenalkan resipi Nasi Goreng Ahmad Maslan (NGAM), Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad...

Kerajaan Pastikan Orang Asli...

PEKAN - Kerajaan akan memastikan tidak ada mana-mana kelompok masyarakat mahupun kaum termasuk...

Nampak Bapa Saudara Rentung...

LELAKI warga emas rentung selepas katil ditiduri dalam rumahnya di Kampung Perupok, Yan,...

“Tiada Komen,” Kata Nurul Izzah

KUALA LUMPUR – Nurul Izzah Anwar enggan bertemu dengan para media di Parlimen, walaupun mengetahui dirinya menjadi tumpuan berikutan pelbagai kenyataan berhubung situasi politik negara.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu terus berlalu pergi meninggalkan menara 17 tingkat Parlimen, selepas dikejar para media sehingga ke tempat letak kereta.

Terdahulu, beliau baharu selesai menanyakan soalan pertama mengenai data dan statistik pesakit obesiti dan diabetis serta jangkaan kesan cukai terhadap minuman manis kepada sektor ekonomi dan kesihatan negara dalam sesi soal lisan kepada Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Dzulkefly Ahmad.

“No komen (Tiada komen),” katanya selepas diminta mengulas lanjut mengenai isu-isu berbangkit yang berkaitan dengannya, hari ini.

Antara persoalan yang perlu diulas lanjut oleh anak sulung Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim itu adalah keputusannya meletakkan jawatan sebagai anggota Jawatankuasa Kira-Kira Wang (PAC), Sabtu lalu.


Sehari sebelum itu, Nurul Izzah yang dikenali sebagai Puteri Reformasi itu meluahkan rasa kecewanya dengan kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang gagal menunaikan janji menggerakkan agenda reformasi sebagaimana sepatutnya kepada akhbar Singapura, The Straits Times.

Beliau turut meluahkan isi hati bahawa beliau sukar bekerja dengan Perdana Menteri yang juga Pengerusi PH, Tun Dr. Mahathir Mohamad. – UTUSAN ONLINE

Kategori