Saturday, July 13, 2024

Creating liberating content

Rupanya.. Larang Beli Kereta...

TAK habis lagi nampaknya kisah yang berbangkit ekoran berita putusnya percintaan antara pelawak dan...

PH Johor Tolak Pelaksanaan...

JOHOR BAHRU: Pakatan Harapan (PH) Johor menolak pelaksanaan Pilihan Raya Negeri (PRN) pada...

Operasi SAR Di Batu...

SEREMBAN - Operasi mencari dan menyelamat (SAR) bagi mengesan seorang lelaki yang dipercayai...

Pengerusi Mywatch ‘Diintip’ 2...

Kuala Lumpur - Pengerusi Badan Bertindak Pemantau Jenayah Malaysia (Mywatch), Datuk Seri Sanjeevan...

Sumareh Sah Kini Berstatus Pemain Tempatan

Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) meluluskan permohonan Persatuan Bolasepak Negeri Pahang (PBNP) untuk mendaftarkan pemain naturalisasi, Mohamadou Sumareh sebagai pemain tempatan dalam saingan Liga Malaysia (Liga-M) berkuat kuasa serta-merta.

Ketua Pegawai Eksekutif MFL, Kevin Ramalingam yang mengesahkan perkara itu berkata, Ahli Lembaga Pengarah MFL membenarkan rayuan pasukan Pahang untuk mendaftarkan pemain kelahiran Gambia itu sebagai pemain tempatan pada Jendela Perpindahan Pertama musim 2019.

Katanya, keputusan itu dibuat Lembaga Pengarah MFL selepas satu perbincangan teliti selain mengambil kira sumbangan pemain berusia 24 tahun itu yang berjaya membawa skuad kebangsaan ke pentas akhir Piala AFF Suzuki 2018 baru-baru ini.

Dalam kenyataan hari ini, Kevin berkata, keputusan adalah adil dan telus kepada PBNP dan Sumareh selain menyifatkan ia sebagai satu langkah positif ke arah penambahbaikan mutu liga tempatan.

Berdasarkan peraturan Liga-M yang ditetapkan, setiap pasukan diwajibkan mendaftar 20 pemain termasuk tiga penjaga gol terlebih dahulu selewat-lewatnya Khamis lepas sebelum senarai penuh 30 pemain pada 20 Februari depan. – Agensi

Kategori