Sunday, July 21, 2024

Creating liberating content

Sanggup Bayar RM255,000 Untuk...

ORANG kalau dah berduit , apa saja boleh dibeli. Macam lelaki Arab ini,...

Minta Para Pesara K’jaan...

ARAU - Menteri Besar Perlis Datuk Seri Azlan Man meminta para pesara kerajaan...

Saya Boleh Digelarkan Supermom...

HANEZ Suraya yang baru sahaja menimang cahaya mata pertamanya hujung tahun lalu mengakui...

Perbanyak Aktiviti Kebombaan Bersama...

IPOH - Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak diminta memperbanyakkan aktiviti kebombaan...

PH Kedah Perlu Bergerak Sebagai Kerajaan Campuran

ALOR SETAR – Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad meminta keempat-empat parti komponen dalam Pakatan Harapan (PH) di Kedah supaya bergerak sebagai kerajaan campuran dan bukannya secara berasingan mengikut parti masing-masing.

Pengerusi Pakatan Harapan itu berkata ini kerana sebagai parti pemerintah di Kedah, kedudukan PH tidaklah terlalu kuat dan ia memerlukan kesepakatan dan perpaduan yang kukuh antara PPBM, PAN, PKR serta DAP bagi mengekalkan pemerintahan di negeri ini.

“Saya berpendapat bahawa kita tidak harus tumpu pada kedudukan diri kita, iaitu sama ada kita dapat itu atau ini, sama ada kita dapat jawatan atau tidak, kita tentukan bahawa kita bergerak sebagai kerajaan campuran dan bukan sebagai parti-parti yang berasingan,” katanya menerusi rakaman video yang disiarkan pada Konvesyen Kepimpinan PH Kedah di sini hari ini.

Majlis perasmian konvensyen itu disempurnakan Pengerusi PH Kedah, Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir.

Dalam rakaman video itu, Mahathir turut meminta agar konvensyen itu menumpukan kepada usaha mengukuhkan kerjasama dan bukannya mengenai kedudukan sesuatu parti atau individu tertentu kerana ia dikhuatiri akan melemah serta menyukarkan perpaduan dalam PH.


“Oleh itu saya harap konvensyen ini menumpu kepada kerjasama dalam PH dan tidak kepada perkara-perkara lain berkenaan dengan kedudukan orang itu dan orang ini…ini tidak penting.

“Kalau kita tidak boleh bekerjasama, saya yakin kita tidak akan lama jadi menjadi kerajaan…ini adalah mesej untuk Konvensyen PH ini dan saya harap konvensyen ini akan membuahkan fikiran bernas dan memperkukuhkan lagi kerajaan PH di Kedah,” katanya.

Kira-kira 700 pimpinan dan anggota parti komponen PH di Kedah menghadiri konvensyen itu yang berlangsung di Dewan Seri Mentaloon, di sini. – BERNAMA

Kategori