Wednesday, June 19, 2024

Creating liberating content

2 Panel Khas SPRM...

PUTRAJAYA - Dua panel Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendapati tiada keraguan dalam...

BM Di SJK Cina,...

KUALA LUMPUR - Proses pengajaran dan pembelajaran subjek Bahasa Melayu di Sekolah Jenis...

DAP Tandus Isu Kaitkan...

JOHOR BAHRU – Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin hari ini...

BN Kekal Di Rompin...

ROMPIN - Barisan Nasional (BN) mengekalkan kerusi Parlimen Rompin dalam pilihan raya kecil...

Perlu Kajian Semula Kontraktor Pembersihan Di Majlis Daerah

SEMPORNA – Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mahu kajian semula dilakukan terhadap kontraktor pembersihan di semua majlis daerah di negeri ini yang dilantik kerajaan terdahulu.

Menurut beliau kajian perlu dilakukan bagi melihat sama ada kontraktor dilantik melaksanakan kerja pembersihan menepati tanggungjawab yang diberikan.

Katanya kontraktor dipertanggungjawabkan bukan semata-mata untuk mendapatkan ganjaran daripada kerja kontrak yang diberikan sebaliknya membantu kerajaan dalam menjaga aspek kebersihan.

“Tiada ertinya ganjaran diberi kepada mereka tetapi daerah tidak bersih,” katanya ketika ditemui pemberita selepas majlis pelancaran program Sabah Bebas Sampah di sini, hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Mohd Shafie yang juga Anggota Parlimen Semporna mahu Majlis Daerah Semporna distruktur semula.


Katanya ia bagi memastikan pekerja di majlis daerah itu dapat melaksanakan tugas dengan berkesan khususnya memastikan tahap kebersihan di daerah itu pada tahap terbaik.

“Mana-mana pekerja yang dikenal pasti tidak menunaikan tanggungjawab dengan baik maka saya minta pegawai daerah ambil tindakan,” kata Mohd Shafie. – BERNAMA

Kategori