Tuesday, July 23, 2024

Creating liberating content

Lapah Mayat, Makan Hati,...

MOSCOW - Seorang lelaki yang digelar pontianak selepas meminum darah rakan kolej yang...

Polis Sedang Jejaki Nur...

KUALA LUMPUR - Polis sedang menjejaki usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih...

Polis Klang Selatan Lancar...

KLANG – Polis mengenal pasti kira-kira 150 premis di daerah Klang Selatan yang...

10 Tahun Penjara Hina...

VETERAN DAP, Lim Kit Siang berkata tindakan mahkamah menjatuhi hukuman 10 tahun penjara...

Najib Beri Keterangan 4 Jam Di SPRM

PUTRAJAYA – Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hadir di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini, bagi memberi keterangan kira-kira empat jam di suruhanjaya itu hari ini.

Kenderaan yang dinaikinya melalui pintu belakang suruhanjaya itu pada kira-kira 9.40 pagi, selepas beliau menemani isterinya Datin Seri Rosmah Mansor di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur bagi mendengar prosiding sebutan kes, dan kenderaan tersebut dilihat meninggalkan premis SPRM pada kira-kira 1.50 petang.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Seri Azam Baki ketika dihubungi juga mengesahkan Najib dipanggil untuk memberi keterangan kepada SPRM hari ini.

Media sebelum itu melaporkan setelah difahamkan oleh sumber SPRM bahawa Najib dipanggil SPRM hari ini bagi membantu siasatan beberapa kes termasuk melibatkan pemasangan panel tenaga solar di Sarawak.

Beberapa minit selepas Najib meninggalkan SPRM, beliau telah membuat hantaran ke twitter miliknya : “Hari ini saya dipanggil SPRM bagi membantu siasatan tetapi bukan berkaitan kes solar.” – BERNAMA

Kategori