Monday, July 22, 2024

Creating liberating content

Skandal Vaksin Calar Imej...

SHANGHAI – Skandal vaksin di China mendatangkan kesan buruk terhadap pasaran ubat tempatan...

Malaysia Masuk Fasa Peralihan...

KUALA LUMPUR: Negara akan memasuki Fasa Peralihan Endemik bermula 1 April ini, kata...

Operasi Tembak Gagak Di...

KUALA LUMPUR - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan menjalankan operasi menembak burung...

Lampu Jalan Mampu Kurang...

TANAH MERAH - Kemudahan lampu jalan kampung yang dilaksanakan kerajaan pusat menerusi Kementerian...

Cadangan KM Sarawak Hanya Penipuan Politik

KUCHING – Pengerusi DAP Sarawak, Chong Chieng Jen mengambarkan cadangan Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg yang mana hanya parti yang 100 peratus berasaskan Sarawak untuk bergerak di negeri ini, hanyalah satu “penipuan politik semata-mata”.

Chong, yang juga pengerusi Pakatan Harapan (PH) Sarawak menyeru semua rakyat Sarawak yang dapat melihat kebenaran sebenar untuk tidak terpengaruh dengan penipuan itu, kerana mendakwa Abang Johari cuba bermain dengan sentiment kenegerian.

Kesemua taktik sedemikian hanya bemotifkan untuk mengalihkan fokus orang ramai daripada isu salah tadbir urus, kronisme dan rasuah yang melanda negeri, katanya dalam satu kenyataan.

Chong berkata selama ini kerajaan Sarawak ditadbir parti yang 100 peratus berasaskan Sarawak dan mendakwa bahawa negeri itu kini telah menjadi salah sebuah negeri yang paling mundur di Malaysia.

Katanya​​​ satu-satunya cara untuk Sarawak maju dan makmur ialah dengan memiliki kerajaan yang bersih, telus dan adil. – BERNAMA​

Kategori