KLANG – Gara-gara mabuk, seorang kerani am maut ditikam rakannya dalam satu kejadian di Pandamaran Jaya di sini kelmarin.
Lelaki berusia 42 tahun itu maut selepas mengalami kecederaan di bahagian perut dengan kesan tiga tikaman dipercayai objek tajam.
Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, kejadian berlaku kira-kira 4 petang mangsa ditemukan rakannya di tepi jalan di sekitar kawasan Pandamaran Klang.
“Mangsa telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang bagi mendapatkan rawatan dan dipercayai disamun berikutan barang peribadi mangsa seperti dompet dan telefon bimbit tiada bersamanya.
“Mangsa yang tidak sedarkan diri dirawat di Unit Rawatan Rapi(ICU) bagaimanapun disahkan meninggal dunia semalam kira-kira pukul 6.15 petang,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Tambah Shamsul Amar, hasil siasatan mendapati kejadian berlaku di sebuah restoran di Jalan 2, Pandamaran Jaya.
“Siasatan awal, kita telah menahan lima rakan mangsa berusia 29 hingga 45 tahun dipercayai terlibat dengan kejadian. Mangsa dipercayai mabuk selepas minum bersama kesemua suspek.
“Kesemua mereka yang ditahan semalam direman selama tujuh hari bermula hari ini,” ujarnya. – UTUSAN ONLINE

