Wednesday, July 24, 2024

Creating liberating content

Koronavirus: Menteri Tak Setuju...

PUTRAJAYA - Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Datuk Mohamaddin Ketapi tidak bersetuju terhadap...

Pilihan Raya: Apakah Nasib...

BANGKOK – Apabila Yingluck hampir pasti menyertai abangnya Thaksin yang kini hidup dalam...

Tukar KPD Kerana Gagal...

KUALA LUMPUR - Tindakan Bukit Aman menukarkan Ketua Polis Daerah (KPD) Gombak, Asisten...

UAI Jawab: Apa Hukumnya...

KADANGKALA apabila grup perbualan Whatsapp terlalu aktif 24 jam serta topik yang dibualkan tersasar jauh,...

Gamuda Land Bangunkan Taman Tema Pertama Di Gamuda Cove

PETALING JAYA – Gamuda Land akan membangunkan tapak seluas 619 hektar di kawasan selatan Lembah Klang yang turut dilengkapi taman tema pertama de­ngan nilai pembangunan kasar (GDV) RM20 bilion.

Pengarah Projek Gamuda Land, Aw Sei Cheh berkata, projek yang terletak di laluan Lebuh Raya Elite itu diyakini mampu memenuhi permintaan mereka yang mahukan gaya hidup moden selain kualiti keindahan suasana semula jadi.

Katanya, dijadualkan siap sepenuhnya dalam tempoh 20 tahun akan datang dan tiga fasa pertama dijangka dilancarkan menjelang akhir tahun ini.

“Kawasan projek perumahan terbabit akan dilengkapi dengan taman tema yang pastinya akan menarik pembeli yang dijangka siap 2022.

“Persekitaran yang menarik, digabungkan dengan lokasi yang baik, memastikan nilai yang mampan, terutamanya daripada perspektif pelaburan,” ujarnya ketika sesi taklimat bersama media di Menara Gamuda hari ini.

Menurut Sei Cheh, projek perumahan yang dikelilingi alam semula jadi itu akan menyediakan kemudahan gaya hidup serba canggih seperti kediaman, tasik dan ruang rekreasi yang membolehkan penduduk beristerehat dan mengamalkan gaya hidup sihat di kawasan berkenaan.


“Tanah seluas 24 hektar dilengkapi dengan tiga tasik yang dilengkapi laluan berjalan kaki dan basikal manakala 20 hektar kita akan membangunkan Gamuda Cove Discovery yang membolehkan penduduk melakukan aktiviti ekstrem,” ujarnya.

Projek itu juga terletak pada lokasi strategik dengan hanya 15 minit pemanduan daripada beberapa lebuh raya antaranya, Le­buhraya Utara Selatan (PLUS) ,Lebuh Raya Lembah Klang Selatan (SKVE) dan Lebuhraya MEX (Maju Expressway). –UTUSAN ONLINE

Kategori